Bimhuis

Workshops, sessions & labs

Improvisatieworkshop

Onder leiding van Arnold Dooyeweerd

Iedere dinsdagavond (behalve de dinsdagen in juli en augustus en tijdens de kerstperiode)

Aanvang 20.00 uur - check het programma- overzicht voor eventuele wijzigingen.

Gratis toegankelijk voor musici en publiek. Alle instrumenten (dus ook stem) zijn welkom, inschrijving vooraf is niet nodig. Musici die de workshop volgen dienen om 20.00 uur speelklaar aanwezig te zijn. Het is ook mogelijk om eerst een keer te komen kijken en luisteren zonder zelf mee te spelen.


Het onderwerp is improvisatie, of wat er gebeurt als je gaat spelen zonder dat er van tevoren iets wordt afgesproken. Wat het niveau betreft: het is goed dat de deelnemers zich realiseren dat deze workshop op een internationaal podium plaatsvindt, waar ook publiek aanwezig is.

Om mee te kunnen spelen helpt een goede instrumentbeheersing enorm, maar het is ook de kunst is om de toehoorders niet te laten merken wanneer die (nog) te wensen overlaat.


Na de introductie van nieuwe deelnemers begint de workshop met een oefening die aansluit op wat er in eerdere workshops is gebeurd. Het onderwerp van die oefening kan een rode draad zijn voor de rest van de avond, maar dat hoeft niet altijd. Alles gaat op gehoor en de nadruk ligt op samenspel. De muziek ontstaat ter plekke door inbreng van de deelnemers, waarbij meestal in kleine bezetting wordt gespeeld, terwijl de andere deelnemers luisteren. Direct na een stuk geeft de workshopleider kritiek en suggesties, en soms wordt het stuk overgedaan om de gegeven tips uit te proberen.


Session

Iedere dinsdagavond (behalve de dinsdagen in juli en augustus).

Aanvang 22.00 uur - check het programma- overzicht voor eventuele wijzigingen.


Gratis toegankelijk voor musici en publiek.

In samenwerking met en onder leiding van het Conservatorium van Amsterdam.

Monday match - music and dance impro lab

Iedere eerste maandag van de maand.

Aanvang 20.30 uur - check het programma- overzicht voor eventuele wijzigingen.


Gratis toegankelijk


Voor elke editie van de MONDAY MATCH kiest een creatieve danskunstenaar een bijzonder musicus als partner voor een uniek improvisation lab. Op de eerste maandag van de maand betreedt een aantal door hen geselecteerde dansers en musici het podium. Ter plekke creëren zij een inspirerende match voor performers en publiek.