Bimhuis

 

Programma

Zoek op datum
Toon meer concerten
 1. di 23 sep 2014 20:00 gratis

  WORKSHOP & SESSION

  Meer info »

 2. © Helmut Berns

  wo 24 sep 2014 20:30 € 20 / € 17 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  INGRID LAUBROCK ANTI-HOUSE

  MET MARY HALVORSON, KRIS DAVIS, JOHN HÉBERT, TOM RAINEY

  Meer info »

 3. do 25 sep 2014 20:30 € 20 / € 17 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  GRANT STEWART QUINTET

  Na afloop in het café: DJ Funkel & Funkel

  Meer info »

Toon meer concerten

Het Bimhuis

Het Bimhuis in Amsterdam, vermaard tot ver over de landsgrenzen, staat te boek als een van de belangrijkste jazzpodia ter wereld: Branford Marsalis: ‘Simply one of the two or three best jazz clubs in the world’. The Guardian: ‘Regarded by professionals as one of the best music rooms in the world’.

Rode draad in de programmering, ongeacht genre, is de keuze voor levende muziek, muziek in ontwikkeling, muziek die ademt, waarin risico’s worden genomen. Binnen de brede programmering, die ook veel vormen van wereldmuziek omvat, ligt de nadruk op actuele ontwikkelingen, maar regelmatig zijn ook belangrijke representanten van oudere stromingen te beluisteren.

Het Bimhuis is een podium voor alle generaties coryfeeën uit binnen- en buitenland, en stelt zich in gelijke mate ten taak het in een vroeg stadium te herkennen, stimuleren en presenteren van excellent talent. Het programmeert tal van educatieve activiteiten, sessions en workshops en fungeert tevens als muzieklaboratorium met regelmatig georganiseerde carte blanches en Monday Matches (maandelijkse sessies, waar dansers en muzikanten samen improviseren).kaartverkoop »
Kassa: 020 788 2188 Vooraf dineren »