Bimhuis

 

Programma

Zoek op datum
Toon meer concerten
 1. di 03 mrt 2015 20:00 gratis

  WORKSHOP & SESSION

  Meer info »

 2. © Giuliano Guarnieri

  wo 04 mrt 2015 20:30 € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

  STEFANO BOLLANI DANISH TRIO

  Meer info »

 3. vr 06 mrt 2015 20:30 € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas) Live stream Bimhuis Radio

  PLYMOUTH

  JOE MORRIS, MARY HALVORSON, JAMIE SAFT, CHRIS LIGHTCAP, GERALD CLEAVER

  Meer info »

Toon meer concerten

Het Bimhuis

Het Bimhuis in Amsterdam, vermaard tot ver over de landsgrenzen, staat te boek als een van de belangrijkste jazzpodia ter wereld: Branford Marsalis: ‘Simply one of the two or three best jazz clubs in the world’. The Guardian: ‘Regarded by professionals as one of the best music rooms in the world’.

Rode draad in de programmering, ongeacht genre, is de keuze voor levende muziek, muziek in ontwikkeling, muziek die ademt, waarin risico’s worden genomen. Binnen de brede programmering, die ook veel vormen van wereldmuziek omvat, ligt de nadruk op actuele ontwikkelingen, maar regelmatig zijn ook belangrijke representanten van oudere stromingen te beluisteren.

Het Bimhuis is een podium voor alle generaties coryfeeën uit binnen- en buitenland, en stelt zich in gelijke mate ten taak het in een vroeg stadium te herkennen, stimuleren en presenteren van excellent talent. Het programmeert tal van educatieve activiteiten, sessions en workshops en fungeert tevens als muzieklaboratorium met regelmatig georganiseerde carte blanches en Monday Matches (maandelijkse sessies, waar dansers en muzikanten samen improviseren).