Bimhuis

 

Programma

Zoek op datum
Toon meer concerten
 1. © Katja Rupp

  za 20 dec 2014 20:30 € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas) I.s.m. Jazzism & We Are Public / Live stream Bimhuis Radio

  OERKNAL! MEETS DE BEREN GIEREN

  NA AFLOOP DJ STEYN KNOLRAPER IN HET CAFÉ

  OERKNAL!

  DE BEREN GIEREN

  Meer info »

 2. © Fleur Huijsdens

  zo 21 dec 2014 20:30 € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  TEUS NOBEL

  CD PRESENTATIE: LEGACY

  Meer info »

 3. ma 22 dec 2014 21:30 € 6

  BIMLAB 19

  CURATOREN: JAN MENU & JODI GILBERT

  Meer info »

Toon meer concerten

Het Bimhuis

Het Bimhuis in Amsterdam, vermaard tot ver over de landsgrenzen, staat te boek als een van de belangrijkste jazzpodia ter wereld: Branford Marsalis: ‘Simply one of the two or three best jazz clubs in the world’. The Guardian: ‘Regarded by professionals as one of the best music rooms in the world’.

Rode draad in de programmering, ongeacht genre, is de keuze voor levende muziek, muziek in ontwikkeling, muziek die ademt, waarin risico’s worden genomen. Binnen de brede programmering, die ook veel vormen van wereldmuziek omvat, ligt de nadruk op actuele ontwikkelingen, maar regelmatig zijn ook belangrijke representanten van oudere stromingen te beluisteren.

Het Bimhuis is een podium voor alle generaties coryfeeën uit binnen- en buitenland, en stelt zich in gelijke mate ten taak het in een vroeg stadium te herkennen, stimuleren en presenteren van excellent talent. Het programmeert tal van educatieve activiteiten, sessions en workshops en fungeert tevens als muzieklaboratorium met regelmatig georganiseerde carte blanches en Monday Matches (maandelijkse sessies, waar dansers en muzikanten samen improviseren).

image


Het Bimhuis introduceert ter gelegenheid van het jubileumseizoen 2014-2015 Bimhuis Radio, gepresenteerd door Koen Schouten en Vera Vingerhoeds.

Klik hier voor meer informatie.