Bimhuis

za 14 jan 2017

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

FAY CLAASSEN

CD PRESENTATIE: LUCK CHILD

MET SPECIAL GUEST TOON ROOS

NA AFLOOP DJ TONY DANDRUFF

Fay Claassen zang, Toon Roos sax, Peter Tiehuis gitaar, Karel Boehlee piano, Theo de Jong bas

Jazzvocaliste Fay Claassen brengt een ode aan haar jonge dochter met songs van o.a. John Lennon, Billie Holiday en haarzelf. ‘Elegant and graceful’ (Cadence).

Na onder meer een Edison Award en een Gouden Plaat gaat voor Fay Claassen een persoonlijke wens in vervulling met Luck Child. Het album is een ode aan de jeugd, en met name haar eigen jonge dochter, met songs van o.a. John Lennon, Paul Simon en Billie Holiday, naast eigen composities. Met haar sterke vocale persoonlijkheid geeft Fay een nieuwe lading aan de songs.

Fay Claassen wordt internationaal geroemd om haar bijzondere stem. Ze werkte samen met o.a. Bob Brookmeyer, Mike Stern en Kenny Wheeler. In het Amerikaanse Scat Omni Book met uitgeschreven vocale improvisaties is tussen stukken van Kurt Elling en Sarah Vaughan als enige Europese bijdrage een improvisatie van Fay Claassen opgenomen.

‘Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful’ (Cadence).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

LINKS:

Bimhuis archief: Fay Claassen

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

In samenwerking met:

© Stef Nagel

© Stef Nagel

Reacties

 1. vr 07 okt 2011 20:30 € 20

  FAY CLAASSEN & WDR BIG BAND

  Meer info »

 2. Bimhuis

  do 04 sep 2008 20:30 €15.00 i.s.m. Wereldomroep

  Presentatie CD Red, Hot & Blue

  FAY CLAASSEN

  i.s.m. Wereldomroep

  Meer info »

 3. Bimhuis

  za 09 dec 2006 20:30 €16.00 DUTCH JAZZ MEETING 2006

  ***uitverkocht***

  TALKING COWS / AMSTERDAM JAZZ TRIO / PORTRAIT OF CHET BAKER, VOL II / VOER / GUUS JANSSEN & DAVID KWEKSILBER / YOUNG ALL STARS

  DUTCH JAZZ MEETING 2006

  Meer info »