Bimhuis

vr 29 sep 2017

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats Live stream Bimhuis Radio

YURI HONING ACOUSTIC QUARTET GOLDBRUN

Yuri Honing sax, Wolfert Brederode piano, Gulli Gudmundsson bas, Joost Lijbaart drums

Nieuw project van saxofonist Yuri Honing, al jaren aan de internationale top door samenwerkingen met o.a. Pat Metheny, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf.

Na Desire, uitgeroepen tot album van het jaar (het Parool), presenteert Yuri Honing zijn nieuwe release Goldbrun. Dit album staat in het teken van Europa en heldendom. Onder invloed van de renaissancegedachte, Germania en beeldende kunst vormt Goldbrun de opstap naar de grote Europa-tentoonstelling in Museum De Fundatie, waar Honing samen met kunstenaar Mariecke van der Linden een installatie presenteert in combinatie met zijn muziek.

Yuri Honing werkte samen met Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden, Ibrahim Maalouf en vele anderen. Na zijn met een Edison bekroonde samenwerking met pianist Paul Bley won hij in 2012 de belangrijkste prijs voor jazz- en improvisatiemuziek in Nederland, de Boy Edgar Prijs. True, de openingstrack van zijn gelijknamige album, wordt tot de mooiste Nederlandse jazzcomposities gerekend door de Volkskrant.

‘One of the most creative and fearless saxophonists of the moment’ (The Times).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Onderdeel van: Bimhuis Radio

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

In samenwerking met:

Reacties