Bimhuis

za 11 mrt 2017

20:30   € 16 / € 13 (CJP, Studentcard, Stadspas)

YOUNG VIPS TOUR

OKABE FAMILY

Genzo Okabe altsax, Miguel Rodriguez piano, Steven Willem Zwanink bas, Francesco De Rubeis drums

XAVI TORRES TRIO

Xavi Torres piano, Vic Moliner bas, Joan Terol drums

NA AFLOOP DJ PHONAUTOGRAM IN HET CAFÉ

Altsaxofonist Genzo Okabe en het Xavi Torres Trio zijn de Young VIPs van 2017, de meest veelbelovende talenten volgens programmeurs van Nederlandse jazz- en improvisatiepodia.

Elk jaar zijn er weer twee nieuwe Young VIPs, veelbelovende talenten geselecteerd door programmeurs van de 25 podia aangesloten aan de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP). Het gaat om musici en bands die in Nederland gevestigd zijn en hun eigen werk componeren. Tijdens de Young VIPs Tour reizen zij door het hele land.

Okabe Family is de band van de uit Japan afkomstige altsaxofonist Genzo Okabe. Vanuit zijn geboortestad Tokyo trok hij eerst naar Perugia en vervolgens naar Den Haag voor zijn studies klassieke saxofoon en jazzsaxofoon. Zijn muziek klinkt hedendaags en is tegelijk gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de vroege jazz uit New Orleans. ‘Okabe’s compositions are excellent in terms of open-mindedness to unusual metre and harmony’ (Jazz Japan).

Het Xavi Torres Trio won afgelopen zomer de Sena Dutch Jazz Competition en is daarmee automatisch geselecteerd voor de Young VIPs Tour. Het trio van de uit Spanje afkomstige, klassiek onderlegde pianist Xavi Torres Vicente debuteerde sterk met het album Skyline. ‘Torres is een zeer talentvolle pianist die met zijn goed ingespeelde trio fris musiceerde. Eigen composities en ruimtelijke improvisaties werden met flair vertolkt’ (Draai om je oren).


Lees hier de blog van Vera Vingerhoeds.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, Studentcard, Stadspas)

Reacties