Bimhuis

di 20 jun 2017

20:00   gratis

WORKSHOP & ROUGH DIAMONDS SERIES 2017

ANNA SERIERSE QUARTET & BRUNO CALVO QUARTET

20:00 WORKSHOP o.l.v. Arnold Dooyeweerd - 22:00 ROUGH DIAMONDS SERIES 2017: ANNA SERIERSE QUARTET: Anna Serierse zang, Gijs Idema gitaar, Cas Jiskoot bas, Tim Hennekens drums. BRUNO CALVO QUARTET: Bruno Calvo trompet, Joris Roelofs basklarinet, Giuseppe Romagnolli bas, Iago Fernández drums

WORKSHOP
Gratis toegankelijk voor musici en publiek. Alle instrumenten (dus ook stem) zijn welkom, inschrijving vooraf is niet nodig. Musici die de workshop volgen dienen om 20.00 uur speelklaar aanwezig te zijn. Het is ook mogelijk om eerst een keer te komen kijken en luisteren zonder zelf mee te spelen.

Het onderwerp is improvisatie, of wat er gebeurt als je gaat spelen zonder dat er van tevoren iets wordt afgesproken. Wat het niveau betreft: het is goed dat de deelnemers zich realiseren dat deze workshop op een internationaal podium plaatsvindt, waar ook publiek aanwezig is. Om mee te kunnen spelen helpt een goede instrumentbeheersing enorm, maar het is ook de kunst is om de toehoorders niet te laten merken wanneer die (nog) te wensen overlaat.

Na de introductie van nieuwe deelnemers begint de workshop met een oefening die aansluit op wat er in eerdere workshops is gebeurd. Het onderwerp van die oefening kan een rode draad zijn voor de rest van de avond, maar dat hoeft niet altijd. Alles gaat op gehoor en de nadruk ligt op samenspel. De muziek ontstaat ter plekke door inbreng van de deelnemers, waarbij meestal in kleine bezetting wordt gespeeld, terwijl de andere deelnemers luisteren. Direct na een stuk geeft de workshopleider kritiek en suggesties, en soms wordt het stuk overgedaan om de gegeven tips uit te proberen.

ROUGH DIAMONDS SERIES 2017

CONSERVATORIUM VAN AMSTERDAM PRESENTS ITS MOST PROMISING TALENTS
Het Conservatorium van Amsterdam barst van jonge, bevlogen musici die allerlei interessante initiatieven ontplooien. In mei en juni besteedt het Bimhuis elke dinsdag vanaf 22:00 aandacht aan bijzondere talenten uit deze jazzgeneratie van morgen. Elke avond komen twee bands of solisten voor het voetlicht. Host: Jasper Blom. Aanvang 22:00 (i.s.m. Conservatorium van Amsterdam).

Deze week:
ANNA SERIERSE QUARTET
Anna Serierse zang, Gijs Idema gitaar, Cas Jiskoot bas, Tim Hennekens drums
BRUNO CALVO QUARTET
Bruno Calvo trompet, Joris Roelofs basklarinet, Giuseppe Romagnolli bas, Iago Fernández drums


Café geopend vanaf 19:30 (kassa en restaurant gesloten).

Ticket: gratis

Reacties