Bimhuis

do 25 mei 2017

20:30   € 20 zitplaats / € 14 staanplaats

VEIN FEAT. GREG OSBY

Greg Osby altsax, Michael Arbenz piano, Thomas Lähns bas, Florian Arbenz drums

Het klassiek onderlegde Zwitserse trio Vein, ‘een wonderbaarlijk virtuoze drie-eenheid’ (Jazzenzo), zet de samenwerking voort met de invloedrijke Amerikaanse altsaxofonist en jazzvernieuwer Greg Osby.

Het Zwitserse trio Vein richt zich op muzikale eenheid en balans, wat te merken is aan de opbouw van de composities en arrangementen van de bandleden die alle drie klassiek opgeleid werden. Sinds de oprichting van Vein, tien jaar geleden, spelen ze regelmatig samen met bekende Amerikaanse jazzmusici als Dave Liebman en Glenn Ferris. Nu komen ze opnieuw samen met altsaxofonist Greg Osby, die voortdurend originaliteit nastreeft en toch herkenbaar blijft om zijn tijdloze, glanzende toon. Sinds hij in 1983 naar New York kwam werkte hij samen met o.a. Herbie Hancock, Dizzy Gillespie en Jack DeJohnette, maakte hij deel uit van het baanbrekende collectief M-Base en bracht hij meer dan een dozijn albums uit op het legendarische label Blue Note.'Het virtuoze is bij Vein geen doel op zich. (...) Bij Vein ligt het tempo vaak hoog en wordt de maat of melodie voortdurend veranderd. Dat levert verrassende en levendige muziek op...' (Mischa Andriessen in Dagblad Trouw)

'De broers Michael en Florian Arbenz op piano en drums en bassist Thomas Lähns hebben een subtiel gevoel voor humor, dat vooral tot uiting komt in hun eigen composities. [...] telkens weer voor mooie spanningsbogen...'
Ken Vos in cd recensie voor Jazzism, maart 2015 (4.5 sterren)

'Wie de precieze interactie tussen pianist Michael Arbenz, bassist Thomas Lähns en drummer Florian Arbenz hoort, zal niet verbaasd zijn dat de groep al aan zijn achtste album toe is. ‘Vote for Vein’ is een eclectisch brouwsel, dat weliswaar veel humor en dwarsigheid bevat, maar ook toegeeft aan schoonheid, stevige grooves en mysterieuze sferen.' Herman te Loo, cd recensie JazzFlits

'VEIN is een Bazels jazztrio dat zich voorgenomen heeft om met traditionele stijlmiddelen muziek te maken die ook structureel expressief is. Michael Arbenz is een bijzonder helder intonerende pianist. […] Dat bassist Thomas Lähns en drummer Florian Arbenz naast het opbouwen van elegante soundscapes ook stevig swingen toevertrouwd is maakt de zeer gevarieerde muziek des te geloofwaardiger.' Ken Vos in Jazzism magazine (4,5 sterren)Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.


In samenwerking met:


                       Ticket: € 20 zitplaats / € 14 staanplaats

Reacties