Bimhuis

wo 16 mei 2012

20:00   € 25 i.s.m. Muziek Centrum Nederland en VPRO

UITREIKING VPRO/BOY EDGAR PRIJS 2012 AAN YURI HONING

Met Acoustic Quartet, Wired Paradise, Jef Neve & Gabriel Rios

Yuri Honing sax, Wolfert Brederode piano/harmonium, Frank Möbus, Stef van Es gitaar, Ruben Samama, Mark Haanstra bas, Joost Lijbaart drums, Jef Neve piano, Gabriel Rios zang/gitaar

Voor deze bijzondere gelegenheid heeft Yuri Honing een speciaal programma samengesteld met zijn eigen Acoustic Quartet, zijn elektrische band Wired Paradise en gastoptredens van onder andere de Belgische pianist Jef Neve en de Puertoricaanse zanger/gitarist Gabriel Rios.

De VPRO zendt het volledige programma (tot 01:00) live uit op Radio 6 én via vprojazzlive.radio6.nl.

Kaarten voor de uitreiking van de VPRO/Boy Edgar Prijs zijn verkrijgbaar via de website en op concertavonden aan de kassa van het Bimhuis (reserveren niet mogelijk).

Uit het juryrapport:
Yuri Honing getuigt van grote muzikaliteit, vakmanschap en ambachtelijkheid en is op een creatieve, inventieve manier grensverleggend en grensoverschrijdend met zijn vak bezig. In het juryoverleg wordt Yuri een ‘veroorzaker’ genoemd (…) Hij realiseert ideeën die daarna ook een eigen leven gaan leiden, die navolging vinden en die de kiem vormen van nieuwe tradities. Yuri is een verklaard tegenstander van het in hokjes plaatsen van muziek. Hij heeft zich niet vastgelegd op één specifieke stijl of stroming (...) Hij zoekt de samenwerking met musici uit de Arabische muziek, pop, klassiek en dance. De jazz blijft in zijn werk echter altijd het referentiepunt. Hij beschikt over het vermogen om op een overtuigende manier zijn kunstzinnige ambities te realiseren en toont doorzettingsvermogen en cultureel ondernemerschap.

Café geopend vanaf 19:00 (restaurant gesloten).
 
www.yurihoning.com

Bimhuis archief: Yuri Honing

Ticket: € 25 | Uitverkocht

Reacties

 1. za 11 jan 2014 20:30 € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  THEO LOEVENDIE’S WELLINGTONIANS

  Na afloop in het café: DJ Phonautogram

  Meer info »

 2. do 29 nov 2012 20:30 € 18 / € 15 i.s.m. NTR Radio6

  JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW & YURI HONING

  o.l.v. Henk Meutgeert

  Meer info »

 3. do 08 mrt 2012 20:30 € 20

  YURI HONING ACOUSTIC QUARTET

  VPRO/BOY EDGAR PRIJS TOUR

  Meer info »