Bimhuis

di 27 dec 2016

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

TRIO PETER BEETS & ANTON GOUDSMIT GOIN’ WES

NA AFLOOP: The Sidewinders Sound System

Anton Goudsmit gitaar, Peter Beets piano, Marius Beets bas, Joost van Schaik drums

Anton Goudsmit en Trio Peter Beets betuigen eer aan gitaaricoon Wes Montgomery en spelen een wervelende selectie muziek van deze grondlegger van de hedendaagse jazz.

Gitarist Anton Goudsmit en pianist Peter Beets delen hun passie voor de muziek van Wes Montgomery, de gitarist die school heeft gemaakt voor generaties jazzmusici na hem. Zijn composities vormen het raamwerk voor de eigenzinnige en uitbundige soli van Goudsmit en het heldere, onuitputtelijk virtuoze pianospel van Beets. Dit alles wordt gevoed en gesteund door het meedogenloos groovende ritme-tandem Marius Beets en Joost van Schaik.

Edison-winnaar Peter Beets wordt aan beide zijden van de oceaan erkend als een fenomenale hardboppianist. Hij speelde met grootheden als Chick Corea, Wynton Marsalis en Roy Hargrove en in New York nam hij cd’s op met bekende Amerikaanse sidemen. ‘Beets leaves nothing unsaid. He swings with authority, creates constantly, improvises as though he was born doing it’ (Jazzscene).

Anton Goudsmit wordt ‘de leukste gitarist van Nederland’ genoemd, vanwege zijn aanstekelijke, expressieve stijl. Hij speelde in New Cool Collective en met zijn huidige band The Ploctones schakelt hij moeiteloos tussen vele stijlen, van jazz en funk tot rock of kaseko. ‘Anton Goudsmit makes you wonder where the fire escape is’ (The Guardian).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Bimhuis archief: Anton Goudsmit - Marius Beets - Peter Beets

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

© Govert Driessen

© Govert Driessen

Reacties

 1. za 04 mrt 2017 20:30 € 22 zitplaats / € 18 staanplaats

  CHASIN' THE BIRD

  BENJAMIN HERMAN, JOHN MARSHALL, GARY SMULYAN & REIN DE GRAAFF TRIO

  Meer info »

 2. © Krisztina Csendes

  do 16 feb 2017 20:30 € 16 / € 13 (CJP, Studenten- en Stadspas) We Are Public concert

  ESTAFEST

  BAYACHRIMAE

  Meer info »

 3. vr 01 mei 2015 20:30 € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  BUMA BOY EDGAR PRIJS TOUR

  ZEELAND SUITE REVISITED

  Met Jeroen van Vliet, Joris Posthumus, Anton Goudsmit, Mete Erker, Joris Roelofs, Frans van der Hoeven en Pascal Vermeer

  Meer info »