Bimhuis

za 10 jun 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas) i.s.m. A Hora Do Brasil

SOUNDS OF BRAZIL

TRIO CORRENTE

Fábio Torres piano/Fender Rhodes, Paulo Paulelli bas, Edu Ribeiro drums

Dit Braziliaanse pianotrio speelt eigentijdse versies van Braziliaanse pop en folk, naast eigen composities. Hun album Song for Maura met Paquito D’Rivera won een Grammy.

Met Braziliaanse pop en folk als bouwstenen maken deze drie musici hun eigen muziek, origineel, eigentijds en superstrak uitgevoerd. Trio Corrente bestaat al sinds 2009 en begeleidde bekende jazzmusici als Stacey Kent, Joyce Moreno en Hamilton de Holanda. Samen met de Cubaanse saxofonist/klarinettist Paquito D’Rivera maakten ze Song for Maura, dat bekroond werd met de Grammy for Best Latin Jazz Album. Ook als trio brachten ze verschillende albums uit, waarvan Vol. 3 werd gekozen tot beste jazzalbum van 2016 door Downbeat-criticus Allen Morrison.

‘Trio Corrente is tight as a drum. Fluid piano, spunky electric bass and tasteful drumming’ (Downbeat).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Passepartout Sounds of Brazil Instrumental

Voor de concerten van Satanique Samba Trio (28 mei), Soukast (7 juni) en Trio Corrente (10 juni) is een passepartout van € 38 beschikbaar onder de naam Sounds of Brazil Instrumental. Klik hier om de passepartout aan te schaffen.

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas)

Reacties