Bimhuis

ma 29 nov 2010

20:30   € 20

THREE OF A KIND: JAN KUIPER, STOCHELO ROSENBERG, ZOUMANA DIARRA - SPECIAL GUESTS: PAULUS SCHAFER & JIMMY ROSENBERG

Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg gitaar, Zoumana Diarra gitaar/kora/balafon/n'goni, Paulus Schäfer gitaar, Jimmy Rosenberg gitaar

De gitaristen in deze supergroep komen uit verschillende scholen. Jan Kuiper speelde elektrische jazz en organiseerde Nederlandse tournees met internationale solisten als David Murray. Hij speelt nu vooral akoestische gitaar en 18-snarige India Lotus-gitaar. De Malinese gitaarvirtuoos Zoumana Diarra brengt ook bijzondere instrumenten mee, zoals de 43-snarige kora. Stochelo Rosenberg wordt met recht gerekend tot de beste gypsy jazz-gitaristen ter wereld. De gitaristen spelen zowel solo als in verschillende samenstellingen.

Als speciale gasten treden de gypsy jazz-gitaristen Paulus Schäfer en Jimmy Rosenberg aan. Schäfer geldt in de Nederlandse gypsy jazz-scene als een groot talent die invloeden van funk en bebop in zijn spel verwerkt en zo nieuwe horizons verkent. Jimmy Rosenberg vestigde zijn reputatie als een van de beste gitaristen ter wereld op zeer jonge leeftijd. Al op zijn dertiende had hij met alle groten gespeeld, van Philip Catharine tot Stephane Grapelli, op podia van het Concertgebouw tot Carnegie Hall. Dit optreden markeert zijn terugkeer in het Bimhuis na een legendarisch concert in 2007.

Het eerder aangekondigde gastoptreden van Bireli Lagrene komt helaas om logistieke redenen te vervallen. Niemand minder dan JIMMY ROSENBERG is bereid gevonden zijn plaats in te nemen.

Ticket: € 20

Reacties

 1. ma 10 dec 2012 20:30 € 20 / € 17

  AMSTERDAM ELECTRIC GUITAR HEAVEN 2012

  HOLLANDSE HELDEN

  Met o.a. Anton Goudsmit, Jan Akkerman, René van Barneveld, Corrie van Binsbergen

  Meer info »

 2. ma 15 okt 2012 20:30 € 22 / € 18

  THE FIVE GREAT GUITARS

  AFRICAN BLUES

  Meer info »

 3. Bimhuis

  do 26 jul 2007 21:00 €16.00

  De DVD 'Jimmy Rosenberg is back' is helaas nog niet gereed en wordt tijdens het concert dus niet gepresenteerd. Wel worden er enkele fragmenten van de DVD vertoond. Bovendien is het programma uitgebreid met een kort optreden vooraf van de Basily Boys.

  ROBIN NOLAN TRIO JIMMY ROSENBERG TRIO

  Meer info »