Bimhuis

za 08 apr 2017

16:30 - 17:30   € 15 / € 12 (CJP, studentenpas) Kaartverkoop via MGIJ

BIMHUIS & MUZIEKGEBOUW AAN ’T IJ PRESENTEREN:

SUZANNE CIANI

WORLD MINIMAL MUSIC FESTIVAL

Suzanne Ciani Buchla-synth

Synthesizerpionier Suzanne Ciani komt naar Amsterdam voor het World Minimal Music Festival. Ciani’s even experimentele als toegankelijke concerten op Buchla-synthesizers zijn legendarisch.

Zelfs wie Suzanne Ciani niet kent, kent wel haar werk: zo maakte ze de fameuze plop-en-klok-klank van een flesje Coca-Cola die de hele wereld over ging. Met de futuristische knoppen en pluggen van de Buchla exploreerde ze veertig jaar geleden de live-elektronica die vandaag alomtegenwoordig is.

De Italiaanse Ciani kreeg in Amerika een klassieke muziekopleiding, maar stortte zich in de jaren ’70 in het sounddesign. Ze maakte muziek en geluidsontwerpen voor games, films en reclames. Wereldberoemd werd ze in de jaren ’80 met kalmerende spacemuziek als The Velocity of Love en Seven Waves, in de jaren ’90 gevolgd door romantische haardvuurpiano-cd’s. Maar liefst vijf keer werd Ciani genomineerd voor de Grammy Award voor Best New Age Album.

World Minimal Music Festival
wo 5 t/m zo 9 april in Muziekgebouw aan ’t IJ
Vijf dagen in het teken van minimal music: hypnotiserende ritmes en trance-opwekkende melodieën van grote Amerikaanse pioniers als La Monte Young, Steve Reich, Terry Riley en Philip Glass. Maar ook muziek van eigen bodem, zoals Louis Andriessens magnum opus De Materie.


Het Bimhuis restaurant is geopend na afloop van het concert (reserveren aanbevolen 020-7882158).


Tickets via Muziekgebouw


Ticket: € 15 / € 12 (CJP, studentenpas) Kaartverkoop via MGIJ

Reacties