Bimhuis

wo 24 jun 2015

20:30   € 15 / € 12 (CJP, Studenten-, Stadspas)

BIMHUIS & STEIM PRESENT: STEIM SUMMER PARTY

DORON SADJA

Doron Sadja elektronica

MOLDOVER

Moldover gitaar/custom build controllers

MICHEL BANABILA / RADBOUD MENS / MARCO DOUMA

Michel Banabila, Radboud Mens elektronica, Marco Douma visuals

Audiovisueel zomerfeest met opvallende namen uit de elektronische muziek, onder wie YouTube-ster en ‘godfather of controllerism’ Moldover. I.s.m. met STEIM (Studio for Electro Instrumental Music).

STEIM, de internationaal toonaangevende organisatie voor elektronische muziek, viert haar jaarlijkse zomerfeest in het Bimhuis met opvallende musici en kunstenaars uit Europa en de VS.

Het concert opent met de vanuit Brooklyn en Berlijn opererende componist Doron Sadja, die de waarneming van geluid, ruimte en licht onderzoekt in zijn performances.

Ook uit de VS komt Moldover, met meer dan een miljoen YouTube-hits toonaangevend voor een nieuwe soort musici dat voor spektakel zorgt met controllers, allerlei types apparaten waarmee geluiden live worden aangestuurd. Met zijn opzwepende liveshow met nieuwe instrumenten als The Octamasher en The Mojo wordt hij al de ‘godfather of controllerism’ genoemd.

Afsluiter is de audiovisuele performance van geluidskunstenaars Michel Banabila en Radboud Mens in samenwerking met multimedia-kunstenaar Marco Douma, een gewaagde balans tussen verfijnde elektronica en spannende, gelaagde visuals.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 15 / € 12 (CJP, Studenten-, Stadspas)

Reacties