Bimhuis

vr 16 dec 2016

20:30   € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

SPOKEN BEAT NIGHT

GASTEN: KEES MOELIKER, JÖRG BRINKMANN & JOELL WILSON

Spoken Beat Night Team: Jeannine Valeriano initiatiefnemer/spoken word, Maarten Ornstein sax/basklarinet/elektronica, Paul Pallesen gitaar, Floor de Goede & Ckoe animaties. Gasten: Kees Moeliker (bioloog), Jorg Brinkmann (cello) en nieuw talent Joell Wilson (saxofoon)

Spoken word en muziek komen samen in Spoken Beat Night, met o.a. schrijver/bioloog Kees Moeliker, met verrassende vondsten uit het rijk van dier en mens.

Zangeres, schrijver en spoken-word-artiest Jeannine Valeriano presenteert samen met haar team cross-over-taalconcerten met een mix van spoken word, poëzie, jazz, world en funky beats. Iedere editie zijn er gastoptredens van een musicus, een schrijver en een nieuw talent. Twee cartoonjockeys geven live commentaar met geprojecteerde tekeningen. De gasten van deze editie zijn schrijver/bioloog Kees Moeliker, cellist Jörg Brinkmann en saxofonist Joëll Wilson, met verrassende vondsten en feestelijke fabels uit het rijk van dier en mens.

De Nederlandse veldbioloog Kees Moeliker schrijft boeken en columns voor NRC Handelsblad, en is sinds 2015 directeur van het Rotterdams Natuurhistorisch museum. Droog en humorvol van toon ontvouwt hij de onbekende kanten van het dierenleven en zet ons aan het denken, of het nu een zoektocht naar de ‘laatste schaamluis’ betreft of een relaas over een paasei pikkende ekster.

Jörg Brinkmann schildert een warm palet aan klanken op cello. Jazz, pop, gestreken, getokkeld - steeds weer brengt hij je naar een andere wereld als een speelse meesterschaker die opnieuw positie kiest. Hij werkte eerder samen met o.a. Eric Vloeimans en Zapp4.

Het nieuwe talent van deze editie, de jonge saxofonist Joëll Wilson, is afkomstig van de Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. In 2012 won hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours met zijn Joëll Wilson Quintet.

Spoken Beat Night Team: Jeannine Valeriano initiatiefnemer/spoken word, Maarten Ornstein sax/basklarinet/elektronica, Paul Pallesen gitaar, Floor de Goede & Ckoe animaties


Spoken Beat Night is een Zeebelt productie.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

Reacties