Bimhuis

do 23 jun 2016

20:30   € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

SPOKEN BEAT NIGHT

SALENA GODDEN & SHABAKA HUTCHINGS & MATTEO MIJDERWIJK

CONCERT ZONDER PAUZE

Shabaka Hutching basklarinet, Salena Godden gedichten/performance. Met het Spoken Beat Night Team: Jeannine Valeriano initiatiefnemer/spoken word, Maarten Ornstein sax/basklarinet/elektronica, Paul Pallesen gitaar, Floor de Goede & Ckoe animaties

Spoken word en jazz komen samen in Spoken Beat Night. Deze editie o.a. de Britse dichter en schrijver Salena Godden en klarinettist Shabaka Hutchings (Sons of Kemet), twee artiesten met wortels in de Caraïben. Zij onthullen de spanning tussen roes en alledaagsheid.

Spoken Beat Night speelt met taal en maakt het muzikaal. Spoken word-artiest Jeannine Valeriano nodigt voor elke editie bijzondere gasten uit voor een avond vol poëzie, voordracht, jazz, funk en live-animatie van ‘strip-jockeys’ Flo en Ckoe.

Poëzie en korte verhalen vormen het oeuvre van Salena Godden. Ze schrijft wrang, vol humor en is een krachtige performer die samenwerkte met ska- en punkbands en dj/producers als Coldcut. Ze publiceert bloemlezingen, schrijft regelmatig voor kranten en tijdschriften en is te beluisteren op BBC Radio. Haar debuutroman Springfield Road beschrijft het leven van een kind van een Ierse jazzmusicus en een Jamaicaanse gogo-danseres. ‘Her writing is urgent and detailed, colourful and clamorous...’ (The Times).

Bandleider, componist en rietblazer Shabaka Hutchings heeft roots in Barbados en maakt deel uit van de Londense experimentele jazzscene, in bands als The Heliocentrics en Sons of Kemet. Hij deelde het podium met grootheden als Jack DeJohnette, Charlie Haden en Evan Parker. Als deelgenoot van de Caribische diaspora ziet hij voor zichzelf een rol weggelegd als musicus die de grenzen van de Caribische muziek oprekt.


De jonge pianist en organist Matteo Mijderwijk komt uit de Tilburgse pianistenstal met als belangrijkste leraren Jeroen van Vliet en Harmen Fraanje. In zijn huidige woonplaats Amsterdam werkt hij binnen verschillende kunstdisciplines zoals dans, theater en film.


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:00 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

Reacties