Bimhuis

wo 07 jun 2017

20:30   € 15 / € 12 (CJP, studenten-, stadspas) i.s.m. A Hora Do Brasil

SOUNDS OF BRAZIL

SOUKAST

SIMONE SOU & GUILHERME KASTRUP FEAT. OLEG FATEEV

Simone Sou, Guilherme Kastrup percussie, Oleg Fateev accordeon

Twee van de beste Braziliaanse drummers, Simone Sou en Guilherme Kastrup, maken spectaculaire nieuwe muziek met traditionele Braziliaanse ritmes en live-sampling. Speciale gast: bayan-speler Oleg Fateev.

Voor het eerst komen ze naar Amsterdam met hun duo Soukast: Simone Sou en Guilherme Kastrup, twee van de beste drummers en percussionisten van Brazilië. Eerder speelden ze samen in de band van de beroemde Braziliaanse zanger Chico César. Met Soukast bereiken ze een adembenemende mengvorm van traditionele Braziliaanse ritmes en chants met eigentijdse klanken. Speciale gast bij dit concert is Oleg Fateev, virtuoos op bayan, de Russische accordeon. Met zijn harmonische en melodische inbreng slaat hij een brug tussen Brazilië en zijn geboorteland Moldavië.

‘Soukast creates a world of rhythm. It’s calculation and freedom, joy and pain, isolation and togetherness, thought and action, and fluidity and solidity rolled into one’ (All About Jazz over het album Sounds of Life van Soukast en Benjamin Taubkin).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Passepartout Sounds of Brazil Instrumental

Voor de concerten van Satanique Samba Trio (28 mei), Soukast (7 juni) en Trio Corrente (10 juni) is een passepartout van € 38 beschikbaar onder de naam Sounds of Brazil Instrumental. Klik hier om de passepartout aan te schaffen.

Ticket: € 15 / € 12 (CJP, studenten-, stadspas)

© Vinicius Leonel

© Vinicius Leonel

Reacties