Bimhuis

za 25 feb 2017

19:30   € 17,50 (€12,50 voor studenten/CJP)

SONIC ACTS FESTIVAL 2017 - THE NOISE OF BEING

LOCATIE: MUZIEKGEBOUW & BIMHUIS (V.A. 00:00)

BJ Nilsen & Karl Lemieux, Christina Vantzou, Kara-Lis Coverdale & MFO, Matthew Biedermann & Pierce Warnecke, Peter Burr, Asher Levitas, AZAADI, MSHR, Kuedo + Werkflow, Yeah You, Pure, Jana Winderen

Sonic Acts Festival is hét festival in Nederland voor muziek, beeldende kunst, wetenschap en technologie.

Sonic Acts onderzoekt, biedt context en toont het spannendste nieuwe werk. Met het thema ‘The Noise of Being’ zoomt Sonic Acts in op de onbekende en extreme verschijningsvormen van de werkelijkheid. Een audiovisuele rollercoaster: avontuurlijk, experimenteel, vervreemdend en overdonderend.

Van 23 t/m 26 februari op diverse locaties in Amsterdam. Op zaterdag 25 strijkt het festival neer in Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis:

Een avond en nacht vol audiovisueel spektakel, transcendente en extatisch zintuigelijke ervaringen, een feest van de ‘noise of being’. Klara-Lis Coverdale, één van de Noord-Amerika’s spannendste componisten, treedt op met visueel kunstenaar MFO; er is abstracte klassieke ambient van Christina Vantzou met ensemble; immersieve field recordings en landschappelijke multi-projecties van BJ Nilsen & Karl Lemieux; en experimentele verkenningen van angst en sereniteit door Asher Levitas. Dit alles aangevuld met een installatie van Peter Burr en een live optreden van Matthew Biedermann & Pierce Warnecke die de subtiliteit van de menselijke waarneming onderzoeken. Na middernacht gaat het programma door in het Bimhuis met de spannende toekomstmuziek van Kuedo + Werkflow, AZAADI, MSHR, Yeah You en Pure.

PROGRAMMA ZA 25 FEB:

19:30 MUZIEKGEBOUW:
BJ Nilsen & Karl Lemieux
Christina Vantzou
Kara-Lis Coverdale & MFO
Matthew Biedermann & Pierce Warnecke
Peter Burr

BIMHUIS:

00:30 MSHR
01:00 Yeah You
01:30 AZAADI
02:00 Asher Levitas
02:45 Kuedo
03:30 Pure

installatie van Jana Winderen

Bimhuisrestaurant gesloten.
Bimcards en relatiecards zijn niet geldig voor dit concert (voor persaccreditatie kunt u contact opnemen met accreditatie@bimhuis.nl)


Tickets & info

LINKS:

Ticket: € 17,50 (€12,50 voor studenten/CJP)

© Pieter Kers

© Pieter Kers

© Michael Miller

© Michael Miller

© Pieter Kers

© Pieter Kers

Sonic Acts Festival 2015 - The Geologic Imagination Teaser from Sonic Acts on Vimeo.

Reacties