Bimhuis

za 03 okt 2015

20:30   zitplaats € 25 / staanplaats € 18 I.s.m. Stichting NAAD

SHUJAAT KHAN

(INDIA)

NA AFLOOP: DJ ADRI BADRI

Ustad Shujaat Khan zang/sitar, Nihar Mehta tabla

Eén van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Noord-Indiase klassieke muziek op sitar, met een unieke stijl die de subtiele wendingen van de menselijke stem benadert.

Ustad (meester) Shujaat Khan is een van de grootste Noord-Indiase klassieke musici van zijn generatie. De sitarspeler heeft een unieke stijl die bekend staat als ‘gayaki ang’ en die de subtiele wendingen van de menselijke stem benadert. In het Bimhuis treedt hij op met tabla-speler Nihar Mehta.

Shujaat Khan behoort tot een geslacht van sitarspelers dat zeven generaties teruggaat. Daarnaast levert hij ook als zanger een belangrijke bijdrage aan zijn muzikale cultuur. Zijn albums als The Rain en Lost Songs of the Silk Road oogstten veel waardering in het westen en hij trad onder meer op in Carnegie Hall, New York en Royal Albert Hall, Londen. Een hoogtepunt in zijn oeuvre is het album Naina Lagai Ke met de legendarische Bollywood-zangeres Asha Bhosle.* VPRO Vrije Geluiden TIPT!Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).


Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Ticket: zitplaats € 25 / staanplaats € 18

Reacties