Bimhuis

zo 28 mei 2017

20:30   € 15 / € 12 (CJP, studenten-, stadspas) i.s.m. A Hora Do Brasil, Live stream Bimhuis Radio

SOUNDS OF BRAZIL

SATANIQUE SAMBA TRIO

Munha da 7 bas/groepsleider, Lucas ‘Sombrio’ Muniz basklarinet, Gustavo ‘Don Chavez’ Elias gitaar, Jota Dale cavaquinho, Lupa Marques drums

Duizelingwekkende collage van stijlen door Braziliaans underground-fenomeen, vreemd genoeg géén trio. ‘They take traditional Brazilian music forms and turn them on their head’ (Beatmag).

Anders dan de naam doet vermoeden is het Satanique Samba Trio niet bepaald een sambatrio. Het vijftal uit Brasília pakt de clichés van samba, bossanova en andere Braziliaanse stijlen en zet ze rigoureus op hun kop. Het resultaat is eigenzinnige muziek die vergelijking oproept met muzikale dissidenten als Captain Beefheart en Os Mutantes. De band, met onder meer een basklarinettist in de gelederen, veroverde cultstatus met vele optredens, als openingsact voor Tom Zé en Naná Vasconcelos bijvoorbeeld. In de afgelopen 15 jaar verschenen albums met veelzeggende titels als Misantropicalia en Bad Trip Simulator.

‘Ze duiken diep in de Braziliaanse roots, hakken die in stukken en re-assembleren de delen tot iets wat je zou kunnen omschrijven als ‘Captain-Beefheart-zou-zo-klinken-als-hij-Braziliaan-was’ (Gonzo Circus).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Passepartout Sounds of Brazil Instrumental

Voor de concerten van Satanique Samba Trio (28 mei), Soukast (7 juni) en Trio Corrente (10 juni) is een passepartout van € 38 beschikbaar onder de naam Sounds of Brazil Instrumental. Klik hier om de passepartout aan te schaffen.

Onderdeel van: SOUNDS OF BRAZIL

Ticket: € 15 / € 12 (CJP, studenten-, stadspas)

Reacties