Bimhuis

zo 26 feb 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, studenten- en Stadspas) We Are Public concert

THE REST IS NOISE @ BIMHUIS - i.s.m. MUZIEKGEBOUW

ENSEMBLE KLANG XL

Fausto Romitelli's Professor Bad Trip

o.l.v. CHRISTIAN KARLSEN

SUPPORT ACTS: Avenue Azure & DJ GERRI JÄGER

Christian Karlsen dirigent, Felicia van den End fluit, Lars Wouters van den Oudenweijer klarinet, Frank Braafhart trompet, Joey Marijs slagwerk, Saskia Lankhoorn piano, Aart Strootman gitaar, Pete Harden bas, Maria-Paula Majoor viool, Karsten Kleijer altviool, Arno van der Vurst cello, Meeus van Dis licht, Arne Bock sound

In handen van Ensemble Klang XL wordt Fausto Romitelli’s meesterwerk een duizelingwekkende trip die alle zintuigen bedient, een synthese van klank, lichtkunst en rockconcert-achtige effecten. Avenue Azure, het nieuwe duo van Saskia Lankhoorn en Pete Harden, speelt een eerste (korte) set.

Professor Bad Trip wordt erkend als het eerste muzikale meesterwerk dat in de 21ste eeuw voltooid werd. Met zijn driedelige compositie wilde Fausto Romitelli (1963-2004) de ervaring oproepen van lsd, de drug die alle zintuigen in de war brengt en de waarneming sterk vervormt. Strijkers, blazers en elektrische gitaren komen samen in een hallucinerende klanksynthese waarbij de wereld op losse schroeven lijkt te staan.

Wonderlijk genoeg is Professor Bad Trip nooit eerder in zijn geheel uitgevoerd in Nederland. Ensemble Klang XL brengt daar verandering in met deze spectaculaire productie onder leiding van dirigent Christian Karlsen, met lichtinstallaties van kunstenaar Meeus van Dis. Hun multimediale performance borduurt voort op wat psychedelische rockbands als The Doors en Pink Floyd in de jaren ’60 in gang hebben gezet.

Avenue Azure is het nieuwe duo van Pete Harden (gitaar) en Saskia Lankhoorn (piano en zang), die al meer dan 10 jaar samenspelen in verschillende groepen. De gedeelde geschiedenis van samenspelen en -reizen is de inspiratiebron voor Avenue Azure. Het duo creëert atmosferen die niet van deze aarde lijken, vol overgangen los van tijd en ruimte.

In het café: DJ GERRI JÄGER


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, studenten- en Stadspas)

In samenwerking met:

Reacties