Bimhuis

do 23 feb 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas)

PABLO HELD TRIO

Pablo Held piano, Robert Landfermann bas, Jonas Burgwinkel drums

Het strak op elkaar ingespeelde Pablo Held Trio, bekend van samenwerking met John Scofield, wordt in rap tempo een van de toonaangevende pianotrio’s van Europa.

Pablo Held, jarenlang hét aanstormende pianotalent uit Duitsland, kreeg de internationale aandacht die hij verdiende met het in 2015 verschenen album The Trio Meets John Scofield. Zijn trio oogstte lof voor het strakke, vloeiende samenspel met de Amerikaanse meestergitarist. Na dit succes zat het Pablo Held Trio niet stil. In 2016 verscheen Recondita Armonita, met fantasierijke bewerkingen van klassieke melodieën van Stravinsky, Bartók en Rachmaninov. Met de opvolger Lineage viert het trio zijn 10-jarige bestaan.

‘The Held trio have developed a style that is very much their own. They have earned the right to be considered among Europe’s leading contemporary jazz piano trios’ (The Jazzmann).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas)

© Konstantin Kern

© Konstantin Kern

Reacties