Bimhuis

za 30 sep 2017

20:30   € 28 / € 20 (CJP, studenten- en Stadspas)

OMAR BASHIR

TRIBUTE TO MUNIR BASHIR

Omar Bashir ud, Balint Petz gitaar, Adam Hosman percussie. Speciale gast: Farida Mohamed zang

Omar Bashir, de Iraakse grootmeester van de ud, de Arabische luit, betuigt eer aan zijn vader, de legendarische musicus Munir Bashir, op diens twintigste sterfdag.

Munir Bashir (1930-1997) was baanbrekend voor de Arabische muziek omdat hij als een van de eersten de ud als solo-instrument naar de voorgrond bracht en daarmee wereldberoemd werd. Vandaag de dag wordt de ud gezien als het belangrijkste solo-instrument in de Arabische muziek en de zoon van Munir, Omar Bashir, is op dit moment de meest gewaardeerde ud-speler. De Iraakse musicus brengt een ode aan zijn vader, die ook zijn leermeester was, naar aanleiding van diens twintigste sterfdag op 28 september.

Naast hoogtepunten uit het oeuvre van zijn vader speelt Omar Bashir een aantal werken uit zijn eigen repertoire en bewerkingen van traditionele Iraakse composities. Net als zijn vader staat hij open voor invloeden buiten de Arabische muziek. Omar studeerde in Hongarije en kwam hier in aanraking met Westerse klassieke muziek en jazz. Hij werkte samen met o.a. Quincy Jones en Jordi Savall.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 28 / € 20 (CJP, studenten- en Stadspas)

Reacties