Bimhuis

za 20 dec 2014

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas) I.s.m. Jazzism & We Are Public / Live stream Bimhuis Radio

OERKNAL! MEETS DE BEREN GIEREN

Oerknal: Gregory Charette muzikale leiding, Susanne Peters fluit, Daniel Boeke klarinet, Mariana Hutchinson viool, Lidwine Dam altviool, Antonis Pratsinakis cello, Daniel Walden piano, Christian Smith slagwerk

De Beren Gieren: Fulco Ottervanger piano, Lieven Van Pée bas, Simon Segers drums

NA AFLOOP DJ STEYN KNOLRAPER IN HET CAFÉ

De vonken spatten van het podium bij deze confrontatie tussen het nieuwe ensemble Oerknal! en de Vlaams-Nederlandse ‘jazzrevelatie’ (de Volkskrant) De Beren Gieren.

Het jonge ensemble voor hedendaagse muziek Oerknal! ontmoet het aanstormende pianotrio De Beren Gieren, in een spannende set met composities van John Zorn, David Bird en Lewis Nielson, naast stukken van De Beren Gieren-pianist Fulco Ottervanger.

Oerknal! maakt zich sterk voor baanbrekende muziek van hedendaagse componisten. Muziek moet een intense en fysieke beleving zijn volgens dirigent en componist Gregory Charette, de leider van de groep jonge musici die vorig jaar bijeenkwam. Het ensemble uit Den Haag heeft internationale allure, met spelers afkomstig uit onder meer Italië, Cuba en de VS. Oerknal! treedt op in concertzalen, maar ook in de publieke ruimte, in verlaten gebouwen en in underground-clubs, cafés en galeries.

De Beren Gieren wordt in het rijtje geplaatst van de vernieuwende Nederlandse trio’s Kapok en Tin Men & The Telephone: jonge, brutale bands die jazz, modern klassiek, rock en hiphop op één hoop gooien en zich niet schamen voor hun eigen taal. Titels als ‘Asbrokken’ en ‘Knalsonate’ getuigen van gevoel voor humor en poëzie bij Fulco Ottervanger, pianist en componist bij De Beren Gieren. Hij vormde de band met de uit Gent afkomstige ritmesectie met Lieven Van Pee (bas) en Simon Segers (drums). Hun tweede album ‘a raveling’ ontving lovende recensies in de Vlaamse en Nederlandse pers.

‘Een jazzrevelatie... De Beren Gieren maakt jazz waar we heel vrolijk van worden’ (de Volkskrant).


Klik hier voor een uitgebreid achtergrondartikel over De Beren Gieren van jazz professional Vera Vingerhoeds. Over de CD van De Beren Gieren verscheen een recensie op WrittenInMusic.


Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).


Het is voor We Are Public leden niet mogelijk om vooraf te reserveren voor het concert.

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

In samenwerking met:

© Katja Rupp

© Katja Rupp

© Reinout Hiel

© Reinout Hiel

Reacties