Bimhuis

vr 27 okt 2017

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

MARQUIS HILL BLACKTET

Marquis Hill trompet, Josh Johnson altsax, Joel Ross vibrafoon, Jeremiah Hunt bas, Makaya McCraven drums

Spraakmakende Amerikaanse trompettist met een actueel, urgent geluid. Winnaar van de Thelonious Monk Competition. ‘A dauntingly skilled trumpeter’ (New York Times).

Trompettist Marquis Hill maakt grote indruk met zijn album The Way We Play, waarop hij jazz verbindt met spoken word, hiphop en de eigentijdse beats en breaks. In zijn Blacktet speelt hij met musici uit zijn geboortestad Chicago, onder wie drummer Makaya McCraven, met wie hij vaker samenwerkt.

Deze musici kunnen improviseren over duizelingwekkende grooves, zoals te horen op McCraven’s doorbraakalbum In the Moment, maar vertalen ook standards naar de tegenwoordige tijd, van klassiekers als ‘Maiden Voyage’ en ‘Straight No Chaser’ tot obscuurder werk van o.a. Carmell Jones en Donald Byrd.

Marquis Hill is op dit moment een van de grote beloftes van de Amerikaanse jazz. Hij werd eerste in de Downbeat Critics Poll 2016 in de categorie Rising Star Trumpet en hij won de Thelonious Monk International Jazz Trumpet Competition 2014. Tegenwoordig woont hij in New York.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

Reacties