Bimhuis

za 08 jul 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas)

MARCIN MASECKI - RAGTIME

SOLO & DUO WITH JERZY ROGIEWICZ

Marcin Masecki piano, Jerzy Rogiewicz drums

Verrassend eigentijdse ragtime-interpretaties, met invloeden van allerlei stijlen, door het Poolse pianofenomeen Marcin Masecki, bekend om zijn fantasierijke deconstructies van stukken van Scarlatti en Chopin.

Pianist Marcin Masecki is een opvallende naam binnen de Poolse avant-garde. Als kind werd hij betoverd door de pianist in de westernbar van Disneyland en sindsdien droomt hij ervan om ragtime te spelen. Na vele omzwervingen langs freejazz, klassiek en pop is het eindelijk zover. Met drummer Jerzy Rogiewicz vormt hij een duo dat legendarische ragtime uit de jaren ’20 combineert met klassieke invloeden, eigentijdse pop en zelfs een vleugje Ethiopische folk.

Marcin Masecki ontwikkelde zich tot een van de meest veelzijdige musici in Polen. Hij dirigeerde orkesten, componeerde koormuziek en organiseerde festivals. Als pianist werd hij opgeleid aan de prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Hij maakte naam met zijn excentrieke variaties op klassieke muziek van o.a. Bach, Scarlatti en Chopin.

‘Although he’s clearly a well-schooled classical pianist, Macecki doesn’t try to show off, and there are times when he sounds like a bold child deliberately screwing up his piano lesson while his teacher is out of the room. It takes a good musician to take on such challenging source material, and a great one to use it to create something so fresh’ (Irish Times).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas)

Reacties