Bimhuis

zo 02 apr 2017

16:00   € 16 / € 13 (CJP, studenten-, stadspas)

MARCEL WORMS

20 YEARS NEW BLUES FOR PIANO

Marcel Worms piano

Slotconcert van 20 jaar New Blues for Piano, het grootse project van pianist Marcel Worms, waarvoor ruim 200 componisten uit 55 landen eigentijdse bluescomposities schreven.

Pianist Marcel Worms, die zich specialiseerde in kamermuziek en 20ste eeuwse pianomuziek, gaf zijn eerste presentatie van New Blues for Piano in 1997 in het Bimhuis. Voor dit project vroeg hij componisten om vanuit hun eigen visie een blues te schrijven. Naast een groot aantal Nederlandse bijdragen telt het project nu al meer dan 200 composities, afkomstig uit 55 landen, verdeeld over alle continenten.

Na concerten over de hele wereld, van Sjanghai tot Buenos Aires en van Odessa tot New York, sluit Marcel Worms het project af in het Bimhuis. Naast verse bijdrages speelt hij zijn dierbaarste blues uit de afgelopen 20 jaar en presenteert hij een nieuw dubbelalbum met bluescomposities. Het eerste exemplaar reikt hij uit aan actrice Olga Zuiderhoek, weduwe van Willem Breuker.Het Bimhuis restaurant is geopend na afloop van het concert (reserveren aanbevolen 020-7882158).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, studenten-, stadspas)

© Cara Boerwinkel

© Cara Boerwinkel

Reacties