Bimhuis

do 12 jan 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas) I.s.m. Jazzism & Live stream Bimhuis Radio

MAKAYA McCRAVEN

NA AFLOOP DJ THIJS ENTERPRISE

Makaya McCraven drums, Greg Spero toetsen, Dustin Laurenzi sax, Matt Gold gitaar

Drums en grooves zijn leidend in de ‘organic beat music’ van drummer/producer Makaya McCraven uit Chicago, die sterk debuteerde met het album In the Moment.

Makaya McCraven noemt zichzelf ‘beat scientist’: voor zijn spraakmakende album In the Moment putte hij uit 48 uur live-opnames die in de studio geknipt, geplakt en geremixt werden tot een aaneengesloten set. Het resultaat klinkt allesbehalve steriel en werd al omschreven als ‘organic beat music’. Drums, beats en grooves verbinden de improvisaties met bekende namen uit de Chicago-scene, onder wie Marquis Hill, Jeff Parker (Tortoise) en Joshua Abrams. Makaya’s werkwijze riep vergelijking op met hiphop-dj’s en met Teo Macero, producer van Miles Davis.

Makaya McCraven speelde als jazzdrummer bij o.a. Archie Shepp, Yusef Lateef en Bobby Broom. Met zijn eigen band trad hij op als support-act voor Kamasi Washington, Wu-Tang Clan, 50 Cent, Mixmaster Mike en vele anderen.


Lees hier de blog van Vera Vingerhoeds over Makaya McCraven.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas)

In samenwerking met:

Reacties