Bimhuis

do 14 dec 2017

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

KRUPA & THE GENES

Maarten Hogenhuis, Jasper Blom sax, Raphael Vanoli, Anton Goudsmit gitaar, Sean Fasciani bas, Stefan Kruger, Joost Patocka drums

Topdrummers Stefan Kruger en Joost Patocka bundelen hun krachten met opvallende musici uit de Nederlandse jazzscene, uit bands als The Ploctones, Knalpot en Zuco 103.

KRUPA = Stefan Kruger en Joost Patocka, twee drummers die met nagenoeg iedereen in de Nederlandse jazzwereld hebben gespeeld. Hun nieuwe band KRUPA & The Genes is een ware supergroep, een septet met enkele van de meest in het oog springende bandleiders uit de Nederlandse scene: Anton Goudsmit (The Ploctones), Rafael Vanoli (Knalpot), Jasper Blom, Maarten Hogenhuis en Sean Fasciani.

Joost Patocka speelt met zowel jonge talenten als gevestigde namen in de Nederlandse jazz, van Ruben Hein en Reinier Baas tot Benjamin Herman en Jesse van Ruller. Hij is bekend als begeleider van jazzvocalisten Rita Reys en Francien van Tuinen.

Stefan Kruger is mede-oprichter van succesvolle Nederlandse bands als New Cool Collective en Zuco 103. Hij gooit hij hoge ogen in binnen- en buitenland als drummer en creative director van de Caro Emerald Band.


'Invloeden strekken zich uit van afro-jungle, de swing uit de Krupa-glorietijd, swamprock, electro-groove en rock tot en met klassieke contrapunt. De dubbelbezetting genereert een lekker dampende volvette bandsound. Men gunt elkaar ruimte en avontuur, maar met name plezier'
(Jazzenzo).

'Krupa & The Genes presenteerde zich in het Bimhuis en de première van het septet sloeg in als een bom. Dat belooft nog wat voor de komende jaren' (Draaiomjeoren).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

Bimhuis

Reacties