Bimhuis

ma 15 jun 2015

20:30   € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

KONRAD KOSELLECK BIG BAND PLAYS THE CLASSICS

SPECIAL GUEST: ANNIE TANGBERG

Na afloop DJ Philippona in het café

Konrad Koselleck arrangeur/bandleider, Gerlo Hesseling, Coen Kaldeway, Joao Driessen, Kees van Lier, Kees van Dooremalen rieten, Charlie Biggs, Robbert Scherpenisse, Florian Sperzel, Gerard Kleijn trompet, Bastiaan Woltjer, Matthias Konrad, Bart Lust, Axel Schappert trombone, Kai von Rosenberg gitaar, Marius van den Brink piano, Cord Heineking bas, Haye Jellema drums. Special guest: Annie Tangberg cello

Bach, Mendelssohn, Purcell, Wagner: de Konrad Koselleck Big Band geeft een eigen draai aan grote klassieke werken, met respect én met een subtiele knipoog. Speciale gast: celliste Annie Tangberg.

De Konrad Koselleck Big Band speelt een concert met klassiek repertoire, maar dan net even anders. Bandleider Koselleck arrangeerde muziek van onder meer Bach, Mendelssohn, Purcell en Wagner, geïnspireerd door de eregalerij van het Koninklijk Concertgebouw. Deze componisten zullen zich niet omdraaien in hun graven, maar eerder lekker met hun voeten meetikken volgens Koselleck.

Speciale gast is de van oorsprong Noorse celliste Annie Tangberg (Metropole Orkest), die thuis is in de klassieke muziek en ook gerust elektronische effecten uit de kast durft te halen. Dat belooft een spannende avond te worden!

‘Zeker, het schettert, knettert en verplettert, precies wat een bigband moet doen, maar daarnaast is het een openbaring te horen hoe sereen een verzameling metalen toeters ook kan klinken. Hoe Koselleck met een meesterlijk gevoel voor dynamiek alle mogelijkheden van zijn gezelschap uitbuit’ (de Volkskrant).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:00 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

KONRAD KOSELLECK © Vas Triantis

KONRAD KOSELLECK © Vas Triantis

Reacties