Bimhuis

do 07 apr 2016

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

KAPOK & ZAPP4

MEESTERVERVALSERS

KAPOK: Morris Kliphuis hoorn/cornet, Timon Koomen gitaar, Remco Menting drums/percussie. ZAPP4: Jasper le Clercq viool, Jeffrey Bruinsma viool, Oene van Geel altviool, Emile Visser cello

Muziek van grote meesters eigenzinnig en toch herkenbaar uitgevoerd door een nieuw collectief: Meestervervalsers, bestaande uit de jonge band Kapok en het ongewone strijkkwartet Zapp4.

Gaat het hier om een Wayne Shorter, een Brad Mehldau, een Igor Stravinsky, een Hermeto Pascoal of een verse D’Angelo? De klanken en invloeden zijn herkenbaar, maar het zou ook om eigenzinnige eigen brouwsels kunnen gaan, of slimme vervalsingen: Zapp4 en Kapok vormen samen in het nieuwe collectief Meestervervalsers, waarin zij als ongrijpbare kameleons de grote meesters van de muziek onder handen nemen.

Kapok is een jonge band met de verrassende bezetting van hoorn, gitaar en drums. ‘Het trio is sterk in opzwepend samenspel, met ludieke motieven, meerstemmige melodieën en stuwende en eigenzinnige ritmen’ (Jazzism). Het eveneens ongewone strijkkwartet Zapp4 combineert groove, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Zapp4 staat voor een energieke live-act waar de vonken vanaf spatten.


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Krijn van Noordwijk

© Krijn van Noordwijk

© Merlijn Doomernik

© Merlijn Doomernik

Reacties