Bimhuis

vr 21 mrt 2014

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

KAPOK

Special guest: K.O. Brass

Na afloop in het café: DJ Torpedo & Kwammie Rocket

1 SET ZONDER PAUZE

Morris Kliphuis hoorn/cornet, Timon Koomen gitaar, Remco Menting drums/percussion. Special guest: K.O. Brass - Randell Heye, Romain Bly trompet, Robert-Jan Looysen hoorn, Kobi Arditi trombone, Patrick Votrian tuba

Jonge band met een verrassende bezetting, Morris Kliphuis op hoorn, Timon Koomen, gitaar en Remco Menting, drums. Te gast zijn vijf blazers van het Kyteman Orchestra: K.O. Brass!

Kapok is een jonge Nederlandse band met een verrassende bezetting: Morris Kliphuis op hoorn, Timon Koomen op gitaar en Remco Menting op percussie en drums. In het Bimhuis wordt het trio versterkt door vijf blazers van het Kyteman Orchestra: K.O. Brass!

Kapok brengt de energie en compacte vorm van pop samen met elementen uit jazz en improvisatie. Kapok speelt muziek die tegelijk nieuw en herkenbaar is, die strak en zelfverzekerd kan zijn om het volgende moment af te slaan richting fascinerend, abstract vrij spel.

In januari 2014 verscheen het titelloze tweede album van Kapok, dat opgenomen werd in het middeleeuwse kasteel Beverweerd. Het sterke samenspel op de cd is het resultaat van de meer dan honderd live-optredens die het trio gaf sinds het verschijnen van hun veelgeprezen debuut Flatlands uit 2012. Veel optredens vonden plaats in het popcircuit. Morris Kliphuis speelde tot 2012 in het orkest van Kyteman.

‘Het trio is sterk in opzwepend samenspel, met ludieke motieven, meerstemmige melodieën en stuwende en eigenzinnige ritmen’ (Jazzism over de nieuwe cd van Kapok, die met 4 van de 5 sterren gewaardeerd werd).Het concert is één set zonder pauze. Na afloop in het café: DJ Torpedo & Kwammie Rocket
Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Bimhuis archief: Morris Kliphuis

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Krijn van Noordwijk

© Krijn van Noordwijk

Reacties

 1. wo 05 mrt 2014 20:30 € 22 zitplaats / € 18 staanplaats

  CORRIE VAN BINSBERGEN PRESENTEERT HET BROKKENBAL

  ESTHER GERRITSEN, ANNE VEGTER, TOMMY WIERINGA IN CONCERT

  Meer info »

 2. zo 09 feb 2014 20:30 € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  YOUNG VIPS TOUR

  WINDKRACHT 7

  CD PRESENTATIE: DRIFTS

  Meer info »

 3. ma 14 jan 2013 20:30 € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  KONRAD KOSELLECK BIG BAND FEAT. THE KLIPHUIS BROTHERS

  Meer info »