Bimhuis

vr 07 apr 2017

20:30   € 16 / € 13 (CJP, studenten-, stadspas)

JORIS POSTHUMUS GROUP

TOKYO'S BAD BOYS

Joris Posthumus alt-/sopraansax/composities, Yuichiro Tokuda altsax, Yuki Nakae tenorsax, Shunichi Yanagi piano, Satoshi Tokuda bas, Gaku Hasegawa drums

Opzwepende band uit de levendige jazzscene van Tokyo, bijeengebracht door Joris Posthumus, met maar liefst drie saxofonisten. ‘Posthumus bokst de sterren uit de hemel’ (Jazzism).

‘De Japanse jazzscene is alive and booming’, aldus altsaxofonist Joris Posthumus, die tijdens een tournee met de band State of Monc door het Verre Oosten bevriend raakte met zijn collega Yuichiro Tokuda uit Tokyo. Joris ging op tournee door Japan met de band van Yuichiro, ‘een fantastische ervaring’, volgens de Nederlandse saxofonist.

In 2015 nodigde Joris op zijn beurt de Japanner uit voor concerten in Nederland en België, ‘een bombardement van snelheid, techniek, emotie en verrassing’, volgens Jazz.nu. Kort daarop reisde Joris opnieuw naar Japan om de studio in te duiken met een ‘dream team’ uit Tokyo. Het album werd enthousiast onthaald, hoog tijd dus voor Tokyo’s Bad Boys om Nederland onveilig te maken.

‘Een heerlijk album, vol stomende collectieven en flonkerende soli. Posthumus zelf bokst de sterren uit de Japanse hemel’ (Jazzism).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, studenten-, stadspas)

Reacties