Bimhuis

wo 29 mrt 2017

20:30   € 38 zitplaats / € 32 staanplaats Live stream Bimhuis Radio

JOHN SCOFIELD - COUNTRY FOR OLD MEN

FEAT. VICENTE ARCHER, SULLIVAN FORTNER & BILL STEWART

John Scofield gitaar, Sullivan Fortner orgel/piano, Vicente Archer bas, Bill Stewart drums

Meestergitarist John Scofield speelt eigen versies van klassieke countrysongs, in samenwerking met bekende musici uit de Amerikaanse jazz. Het album is bekroond met een Grammy.

John Scofield is een van de populairste jazzgitaristen aller tijden. Begin jaren tachtig speelde hij bij Miles Davis, waarna hij een zeer veelzijdige solocarrière begon. Nu viert hij succes met het project Country for Old Men, waarvoor hij ‘outlaw country tunes’ op geheel eigen wijze onder handen neemt, al improviserend, in samenwerking met meesterlijke Amerikaanse jazzmusici. Daarbij behouden zij het karakter en de ‘twang’ van de klassiekers op het repertoire, met songs van onder meer George Jones, Hank Williams en zelfs Shania Twain! Het gelijknamige album Country for Old Men is bekroond met een Grammy.
Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).
Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

LINKS:

Ticket: € 38 zitplaats / € 32 staanplaats

Reacties