Bimhuis

zo 23 apr 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten- en Stadspas) Live stream Bimhuis Radio

JEF NEVE

CD presentatie Spirit Control

Jef Neve, ritmesectie én strijkkwartet

Jef Neve piano, Lennart Heyndels bas, Jens Bouttery drums/toys, Teus Nobel trompet, Pauline Koning viool, Cristina Constantinescu viool, Steven De Roeck altviool, Marlon Dek cello

De Vlaamse sterpianist Jef Neve pakt uit met band, strijkkwartet én een nieuw album, Spirit Control. ‘Zijn composities bevatten ontladingen met sublieme uitwerkingen’ (NRC).

Het gevoel dat je op topsnelheid bent, dat je vliegt over het water en toch alles onder controle hebt; dat wil Jef Neve overbrengen met zijn nieuwe muziek, geïnspireerd door kitesurfen, maar ook door improviseren op het podium én door het leven zelf. ‘Het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je verlangd hebt’, aldus de pianist, die een band en een strijkkwartet samenbrengt voor dit optreden met composities van het album Spirit Control.

De Belgische pianist Jef Neve maakt zo snel furore dat hij nu al in één adem genoemd wordt met zijn wereldberoemde landgenoten in de jazz, mondharmonicaspeler Toots Thielemans en gitarist Philip Catherine.

‘Neve kan weelderige melodieën schrijven die gaandeweg helemaal openbreken. Eigenlijk zijn al zijn composities rijk aan bombastische ontladingen, maar er zijn ook rustpunten met kleine improvisaties. Jazz en klassieke muziek zijn voor de pianist van gelijke waarde’ (NRC Handelsblad).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Bimhuis archief: Jef Neve

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten- en Stadspas)

Reacties

 1. do 13 dec 2012 20:30 € 20 / € 17

  JEF NEVE ‘SONS OF THE NEW WORLD’

  CD PRESENTATION

  Meer info »

 2. zo 10 okt 2010 20:30 € 16

  JEF NEVE TRIO

  Presentatie cd Imaginary Road

  Meer info »

 3. Bimhuis

  do 19 jun 2008 21:00 €15.00

  Presentatie CD Soul in a Picture

  JEF NEVE TRIO

  Meer info »