Bimhuis

vr 24 feb 2017

20:15   € 27,50 / € 22 (CJP, stadspas) / € 10 Early Bird

TIP BIJ DE BUREN:

JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW

Rhythm Changes met Maarten Hogenhuis & Morris Kliphuis, Hiske Oosterwijk & Sebastiaan van Bavel

LOCATIE: MUZIEKGEBOUW AAN 'T IJ

Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Rob Horsting dirigent, Maarten Hogenhuis saxofoon, Morris Kliphuis hoorn, Hiske Oosterwijk zang, Sebastiaan van Bavel piano


Frisse gezichten uit de Nederlandse jazz laten een nieuw geluid horen in samenwerking met dé bigband van het land: Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Deze editie van Rhythm Changes: Saxofonist Maarten Hogenhuis, hoornist Morris Kliphuis, zangeres Hiske Oosterwijk en pianist Sebastiaan van Bavel.

Hoornist Morris Kliphuis maakte naam in het Kyteman Orchestra als jazzhoornist, een wereldwijd uniek fenomeen. Maarten Hogenhuis staat bekend als een van de beste saxofonisten van zijn generatie. Kliphuis en Hogenhuis zijn allebei smaakmakers van een aanstormende Nederlandse band, te weten Kapok en BRUUT!. In dit concert spelen zij eigen muziek met Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Morris Kliphuis oogst alom lof met het trio Kapok, dat het club- en festivalcircuit verovert met een vernieuwende mengvorm van pop, jazz en spannend experiment. Maarten Hogenhuis reist de hele wereld over met zijn vrienden van BRUUT! die succes vieren met hun dansbare, met Hammondorgel gepeperde powerjazz.

Zangeres Hiske Oosterwijk blinkt uit in veelzijdigheid. Zij heeft naast jazzstandards ook chansons op haar repertoire. De jonge pianist Sebastiaan van Bavel won al een Edison en belangrijke concoursen. Beiden presenteren in dit concert hun eigen composities.

De naam Hiske Oosterwijk zingt rond onder jazzmusici; dit grote talent uit Friesland werkte samen met onder anderen gitarist Martijn van Iterson en trompettist Alex Sipiagin. Collega Sebastiaan van Bavel op zijn beurt is geschoold in zowel klassiek als jazz en weet deze genres schijnbaar moeiteloos met elkaar te combineren.


Rhythm Changes o.l.v. Rob Horsting
De jonge generatie jazzmusici krijgt in de nieuwe serie Rhythm Changes ruim baan van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC). Hun eigen composities worden speciaal voor dit concert gearrangeerd en uitgevoerd samen met 'de beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland' (AD).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158)


Tickets via Muziekgebouw aan 't IJ.

Ticket: € 27,50 / € 22 (CJP, stadspas) / € 10 Early Bird

Reacties