Bimhuis

wo 24 sep 2014

20:30   € 20 / € 17 (CJP, Studenten-, Stadspas)

INGRID LAUBROCK ANTI-HOUSE

MET MARY HALVORSON, KRIS DAVIS, JOHN HÉBERT, TOM RAINEY

Ingrid Laubrock tenorsax, Mary Halvorson gitaar, Kris Davis piano, John Hébert bas, Tom Rainey drums

Toonaangevende musici uit de New Yorkse downtown-scene improviseren in de band van saxofoniste/componiste Ingrid Laubrock. ‘Laubrock has a compelling dynamic and emotional range’ (The Wire).

Ingrid Laubrock is een saxofoniste van de meest avontuurlijke soort. Ze stroomde door van Duitsland naar Londen en vond uiteindelijk haar natuurlijke omgeving in Brooklyn, waar ze Anti-House oprichtte. Hierin improviseert ze op tenor- en sopraansax naast haar favoriete musici uit New York, toonaangevende figuren uit de downtown-scene die zelf ook regelmatig in het Bimhuis optreden met hun eigen bands.

Als tenor- en sopraansaxofonist heeft Ingrid Laubrock het talent om tegelijk kalm en dominant te klinken, en zoekt ze bewust naar de spanning tussen doordachte composities en heftige improvisaties. ‘Laubrock has a compelling dynamic and emotional range. She can be a full-on tenor, or a gently questing or querulous soprano’ (The Wire).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 20 / € 17 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Helmut Berns

© Helmut Berns

Reacties