Bimhuis

za 27 jun 2015

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas) Live stream Bimhuis Radio

HERMINE DEURLOO & ZAPP4

CD PRESENTATIE WELLING

NA AFLOOP DJ TIM PARSNIP IN HET CAFÉ

Hermine Deurloo chromatische mondharmonica, Jasper le Clercq, Jeffrey Bruinsma viool, Oene van Geel altviool, Emile Visser cello

Het mag gerust een unieke combinatie genoemd worden: mondharmonica en strijkkwartet. Hermine Deurloo en Zapp4 spelen een afwisselende set vol grooves, improvisatie en interactie.

De mondharmonica hoort men nog steeds niet vaak in de jazz, en de combinatie met strijkkwartet is helemaal uniek te noemen. Hermine Deurloo nodigt Zapp4 uit voor een intrigerende reis langs uiteenlopende stijlen. In het Bimhuis spelen ze muziek van hun nieuwe gezamenlijke album Welling.

De muziek wisselt tussen melancholie en verrassing, tussen composities van Jaco Pastorius, Ali Farka Touré en muziek van Hermine zelf en van de leden van Zapp4, namelijk Oene van Geel, Jeffrey Bruinsma en Jasper Le Clercq. Het repertoire is speciaal gearrangeerd voor deze bijzondere bezetting, en zit vol grooves, improvisatie en interactie.


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Merlijn Doomernik

© Merlijn Doomernik

Reacties