Bimhuis

do 22 jun 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

HEARTH: RASMUSSEN / RAVE / SANTOS SILVA / DRAKSLER

Mette Rasmussen, Ada Rave sax, Susana Santos Silva trompet, Kaja Draksler piano

Jonge musici die opschudding veroorzaken in de Noorse en Amsterdamse improvisatiescenes vormen deze nieuwe band, voortgekomen uit de October Meeting 2016 in het Bimhuis.

Hearth is de eerste band die opgericht is naar aanleiding van de October Meeting 2016. Tijdens dit driedaagse project in het Bimhuis traden improviserende musici uit Nederland en omringende landen op in verrassende combinaties, waarbij uitsluitend nieuwe muziek werd gespeeld. Op de eerste avond was het meteen raak tussen de vier musici in deze band.

De van oorsprong Deense altsaxofoniste Mette Rasmussen maakt indruk in de Noorse scene met haar enorme bereik wat betreft volume en energie. Ze speelt in Mats Gustafsson’s Fire! Orchestra en werkt regelmatig samen met drummer Chris Corsano. Ada Rave verhuisde vier jaar geleden van Buenos Aires naar Amsterdam. Ze improviseert op alt- en tenorsax in verschillende bands. De Portugese trompettiste Susana Santos Silva trad al op in het Bimhuis met het Lama Trio met Joachim Badenhorst. Pianiste Kaja Draksler is inmiddels een gevestigde waarde in de Amsterdamse scene, als solopianiste en leider van haar eigen octet. Ze werkt samen met o.a. Michael Moore en Ab Baars.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Sara Anke

© Sara Anke

Reacties