Bimhuis

zo 20 sep 2015

14:30   € 15 / € 12 (CJP, studenten-, Stadspas) / € 10 jeugd

KINDERMIDDAG BIMHUIS & MUZIEKGEBOUW: ESTAFEST (10+)

14:30 ESTAFEST (10+) IN HET BIMHUIS

13:30 L’HISTOIRE DU SOLDAT (6+) IN HET MUZIEKGEBOUW

13:30 & 15:30 PETER EN DE WOLF (2-4) IN HET MUZIEKGEBOUW

MET MUZIKALE KINDERACTIVEITEN IN HET HELE GEBOUW

LET OP: De ticketbutton hieronder verkoopt alleen kaarten voor het 10+ concert van ESTAFEST in het Bimhuis!

Het concert
PETER EN DE WOLF (2-4) van Frank Groothof is UITVERKOCHT en voor het 6+ concert L’HISTOIRE DU SOLDAT in de grote zaal van het Muziekgebouw zijn nog kaarten te verkrijgen via
de kassa van het Muziekgebouw.


Kindermiddag in het Bimhuis en Muziekgebouw aan ’t IJ, met concerten voor verschillende leeftijden en muzikale activiteiten door het hele gebouw.


De leukste muziekmiddag voor kinderen is de gezamenlijke kindermiddag van het Bimhuis en Muziekgebouw aan ’t IJ. Met concerten voor verschillende leeftijden en diverse muzikale activiteiten na afloop. Er is steeds een peuterconcert (2-4 jaar) in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw, een theatraal kinderconcert (6+) in de Grote Zaal van het Muziekgebouw en een jazzconcert voor de jeugd (10+) in het Bimhuis:

13:30 & 15:30 ----- UITVERKOCHT!
PETER EN DE WOLF (2-4) IN MUZIEKGEBOUW (KLEINE ZAAL)
door Frank Groothof & Trio Tripletov
Peter en de Wolf van de Russische componist Prokofjev zou ieder kind gehoord moeten hebben: een meeslepend sprookje met fantastische muziek. In deze versie vertelt theatermaker Frank Groothof het verhaal en speelt Trio Tripletov de muziek.

13:30
L’HISTOIRE DU SOLDAT (6+) IN MUZIEKGEBOUW (GROTE ZAAL)
door Insomnio
Stravinsky’s meesterwerk L’Histoire du soldat is gebaseerd op een oud Russisch volkssprookje over een soldaat die zijn viool kan ruilen voor een boek dat de toekomst voorspelt en je schatrijk kan maken. Uiteindelijk stemt de soldaat in, maar verkoopt hij daarmee niet zijn ziel en zaligheid? Ensemble Insomnio speelt de muziek. Tijdens het concert is de met een Emmy Award bekroonde tekenfilm te zien van de Amerikaanse cartoonist Robert Blechman.

14:30
ESTAFEST (10+) IN BIMHUIS
Mete Erker sopraan-/tenorsax, Oene van Geel altviool, Anton Goudsmit gitaar, Jeroen van Vliet piano
Estafest is een eigenwijze jazzgroep. De combinatie saxofoon, altviool, elektrische gitaar en piano kom je niet vaak tegen. Bovendien gaan de vier heren van Estafest graag hun eigen gang. Zo pakt de altviolist er af en toe een cajon bij, een houten kist die je met je handen bespeelt. ‘Ze spelen met elkaar als dansende zwaluwen’, schrijft de Volkskrant over de vier eigenheimers, die veel muziekprijzen wonnen. Altviolist Oene van Geel, gitarist Anton Goudsmit en pianist Jeroen van Vliet kregen alle vier al eens de Boy Edgarprijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland.


Tip: Na het concert is er een dj in het café van het Bimhuis en zijn er verschillende andere muzikale activiteiten in het hele gebouw voor kinderen van alle leeftijden.


Kaarten voor het 10+ concert van ESTAFEST in het Bimhuis kunnen via onderstaande ticketbutton gekocht worden of gereserveerd via 020 7882188. Kaartverkoop voor de concerten in het Muziekgebouw gaat via de kassa van het Muziekgebouw.

Ticket: € 15 / € 12 (CJP, studenten-, Stadspas) / € 10 jeugd

© Eddy Westveer

© Eddy Westveer

Reacties