Bimhuis

wo 23 apr 2014

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

ESTAFEST

presentatie cd: eno supo

Mete Erker sopraan-/tenorsax, Oene van Geel altviool/cajon, Anton Goudsmit gitaar, Jeroen van Vliet piano

Boy Edgar Prijs-winnaars Anton Goudsmit (Ploctones) en Oene van Geel (Zapp4) vormen Estafest, samen met Mete Erker (Artvark SQ) en Jeroen van Vliet (Gatecrash). Ze wisselen elkaar af in ‘abstracte, filmische composities’ (NRC).

Vier toonaangevende maestro’s uit de Nederlandse muziek wisselen elkaar af in Estafest, improviserend met korte composities van elk van de bandleden. Boy Edgar Prijs-winnaars Anton Goudsmit (gitaar) en Oene van Geel (altviool) vormden eerder al een duo, net als Mete Erker (saxofoon) en Jeroen van Vliet (piano). Hun samenkomst in Estafest blijkt een geniale zet.

‘Ze spelen met elkaar als dansende zwaluwen’, schrijft de Volkskrant over hun live-album. Ook NRC gaf een lovende recensie: ‘Estafest is een kwartet van snaren en geblazen noten, die elkaar kruisen en afstoten in abstracte, filmische composities. Vol avontuur krioelt het kwartet om elkaar heen.’

Gitarist Anton Goudsmit omschrijft de muziek van Estafest als ‘kamerjazz’. De gitarist maakte naam met New Cool Collective en Ploctones. Oene van Geel speelt bij Zapp String Quartet, Mete Erker is lid van het Artvark Saxophone Quartet en Jeroen van Vliet speelt in Eric Vloeimans’ Gatecrash en Kytecrash.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Eddy Westveer

© Eddy Westveer

Reacties

 1. © Krisztina Csendes

  do 16 feb 2017 20:30 € 16 / € 13 (CJP, Studenten- en Stadspas) We Are Public concert

  ESTAFEST

  BAYACHRIMAE

  Meer info »

 2. © Rens Horn

  do 09 feb 2017 20:30 € 16 / € 13 (CJP, studenten-, stadspas) Live stream Bimhuis Radio

  JEROEN VAN VLIET MOON TRIO

  EARTH - TIME

  Meer info »

 3. © Govert Driessen

  di 27 dec 2016 20:30 € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

  TRIO PETER BEETS & ANTON GOUDSMIT GOIN’ WES

  NA AFLOOP: The Sidewinders Sound System

  Meer info »