Bimhuis

za 01 apr 2017

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

ERIC INEKE 70 SUPER JAM:

ERIC INEKE JAZZXPRESS FEAT. TINEKE POSTMA

Tineke Postma alt-/sopraansax, Sjoerd Dijkhuizen tenorsax, Gidon Nunes Vaz trompet/flugelhorn, Rob van Bavel piano, Marius Beets bas, Eric Ineke drums

REIN DE GRAAFF TRIO FEAT. SIMON RIGTER

Simon Rigter tenorsax, Rein de Graaff piano, Marius Beets bas, Eric Ineke drums

PETER BEETS, MARIUS BEETS & ERIC INEKE

Peter Beets piano, Marius Beets bas, Eric Ineke drums

GRANDE FINALE: JAM SESSION ERIC INEKE & FRIENDS

Hosted by Cees Schrama & Frank Jochemsen

‘Ultimate Sideman’ Eric Ineke, een van Nederlands meest gewaardeerde jazzdrummers, viert zijn 70ste verjaardag met o.a. zijn JazzXpress, ‘the best hard bop band in The Netherlands’ (Jazz in Europe).

‘Bebop en beyond’ is de hoofdlijn in de carrière van slagwerker Eric Ineke, en ook van dit superconcert ter ere van zijn 70ste verjaardag. Maar liefst drie bands zullen aantreden, met een Grande Finale als grote verrassing. De internationaal gevierde saxofoniste Tineke Postma treedt op met JazzXpress, 10 jaar geleden opgericht door Eric Ineke. Daarna is de beurt aan het Rein de Graaff Trio, waar Eric al decennialang Amerikaanse jazzgrootheden mee begeleidt, met speciale gast Simon Rigter op sax. Verder vormt Eric een pianotrio met Peter Beets en Marius Beets.

Sinds de jaren ’60 treedt Eric Ineke op met een enorme hoeveelheid jazziconen uit Nederland en Amerika. Het leverde hem de bijnaam ‘Ultimate Sideman’ op, wat de titel werd van zijn boek met interviews en verhalen. Eric leerde het vak van zijn grote voorbeeld in Nederland, John Engels, en door in New York zijn Amerikaanse helden van dichtbij te bestuderen. Pas op 59-jarige leeftijd startte hij zijn eerste band JazzXpress, met grote namen uit Nederland. ‘This quintet is now the best hard bop band in The Netherlands’ (Jazz in Europe).


Lees hier een interview met Eric Ineke, door Robin Arends op Jazznu.com.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

In samenwerking met:

Reacties