Bimhuis

zo 01 okt 2017

16:00   € 16 / € 13 (CJP, studenten- en Stadspas)

DULFER PLAYS LEADBELLY & MORE BLUES

‘Tough tenor’ Hans Dulfer speelt muziek van de Amerikaanse bluesgigant Leadbelly, wiens songs eerder gecoverd werden door o.a. Tom Waits, Nirvana en Led Zeppelin.

Tenorsaxofonist Hans Dulfer buigt zich over het erfgoed van Huddie William Ledbetter (1885-1949), beter bekend als Leadbelly. Deze Amerikaanse blueslegende werd bekend om zijn rauwe gitaarspel en huiveringwekkende songs als ‘In the Pines/Where Did You Sleep Last Night’ en ‘House of the Rising Sun’. Leadbelly was beroemd maar niet onomstreden; hij bracht jaren door in de gevangenis en schreef hier meerdere songs over. Zijn composities werden gecoverd door beroemdheden als The Beach Boys, Tom Waits, Nirvana, Led Zeppelin en saxofonist Clifford Jordan. Dulfer treedt op met diverse musici onder wie gitarist Jerôme Hol.

1 oktober is een bijzondere datum voor Hans Dulfer en het Bimhuis: op 1 oktober 1974 opende het eerste Bimhuis aan de Oudeschans, waarvan Dulfer één van de oprichters is. Hans Dulfer hield gedurende zijn loopbaan een scherp oor voor nieuwe geluiden, energieke beats en pakkende melodieën. ‘Dulfer dendert door... nog altijd een drijvende kracht in de Nederlandse jazz- en popmuziek’ (NRC).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, studenten- en Stadspas)

Reacties