Bimhuis

do 20 apr 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten- en Stadspas) Live stream Bimhuis Radio

DELE SOSIMI - AFROBEAT

(NIGERIA/UK)

Dele Sosimi toetsen/zang, Tamar Osborn baritonsax, Graeme Flowers trompet, Justin Thurgur trombone/zang, Phil Dawson gitaar, Suman Joshi, Femi Elias bas, Kunle Olofinjana drums/zang

Afrobeat-goeroe Dele Sosimi verdiende zijn sporen als toetsenist en ‘musical director’ bij de legendarische Fela Kuti. ‘Afrobeat will never die so long as Dele’s around’ (Songlines).

Afrobeat maakt een opleving mee, dankzij hedendaagse club-dj’s die de dansvloer opzwepen met de energieke mix van funk, Afrikaanse hi-life en jazzblazers. Dele Sosimi is een toonaangevende figuur binnen de beweging die in Nigeria ontstond. Hij was toetsenist en ‘musical director’ in de bands van Afrobeat-grondlegger Fela Anikulapo-Kuti en diens zoon Femi; van 1979 tot 1986 in Fela Kuti’s Egypt 80 en van 1986 tot 1994 in Femi Kuti’s Positive Force. Hij trad ook op met Tony Allen, koning van de Afrobeat-drums.

In 1995 verhuisde Dele Sosimi naar London, waar hij zijn Afrobeat-kennis deelde met talloze musici en leerlingen. Hij richtte zijn eigen band op waarin de piano een steeds belangrijker rol innam. Hij werkte samen met o.a. Joe Zawinul en zijn muziek werd geremixt door beroemde dj’s als Âme & Dixon.

‘The most fluent Afrobeat you're going to hear today’ (Straight No Chaser).

‘Joyous and totally uplifting’ (BBC).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten- en Stadspas)

© Bart van der Moeren

© Bart van der Moeren

Reacties