Bimhuis

wo 19 mrt 2014

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

CRAIG TABORN SOLO ***AFGELAST***

NATE WOOLEY QUINTET

AANVANG 20:30

Nate Wooley trompet, Josh Sinton basklarinet, Matt Moran vibrafoon, Eivind Opsvik bas, Harris Eisenstadt drums


Het eerste deel van het concert met Craig Taborn is helaas vanwege een handblessure komen te vervallen.*)
 - Heeft u al een kaartje voor dit concert gekocht of gereserveerd? Dan krijgt u nog bericht van het Bimhuis
-
Het concert van Nate Wooley Quintet gaat wél door: begint nu om 20:30 en zal 2 sets duren.


Hard-bop, free-bop en post-bop worden in een nieuw daglicht gesteld door het jazzkwintet van trompettist Nate Wooley, die geroemd wordt om zijn avontuurlijke, vernieuwende spel.

Nate Wooley wordt beschouwd als een hedendaagse vernieuwer van de trompet, een avontuurlijke musicus die gefascineerd is door zowel jazz als avant-garde. Hij begon al op zijn dertiende professioneel trompet te spelen en verhuisde in 2001 van het rustige Oregon naar New York. Als één van de opvallendste trompettisten in de avontuurlijke Brooklyn-scene trad hij regelmatig op met iconen als John Zorn, Anthony Braxton en Fred Frith.

Met zijn eigen jazzkwintet werpt hij nieuw licht op de hardbop en free-bop van de jaren ’60 en ’70. Wooley’s spel in deze setting werd door critici al vergeleken met dat van Miles Davis en Don Cherry. Sinds kort speelt de band ook nieuwe arrangementen van Wynton Marsalis-composities uit de vroege jaren ’80.

‘This is exploratory, varied music, alive with passion and dialogue. It’s also exuberant. While Wooley is as ‘at home’ with free improvisation as any musician, the forms here emphasize the expressiveness of his lines: on the mournful My Story, My Story he combines variations of pitch and inflection to achieve an emotional depth equal to that of Miles Davis or Don Cherry, rare terrain for any trumpeter’ (The New York City Jazz Review over Nate Wooley’s album (Sit In) The Throne of Friendship).


WrittenInMusic gaf het recente album van Nate Wooley "(Sit in) the Throne of Friendship" 4 sterren. Klik hier voor de gehele recensie.


*)

Craig Taborn zal in het najaar met zijn trio (met Gerald Cleaver en Thomas Morgan) weer in het Bimhuis spelen. En in het voorjaar van 2015 een soloconcert geven.


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Peter Gannushkin

© Peter Gannushkin

Reacties