Bimhuis

wo 11 mrt 2015

20:30   € 22 zitplaats / € 18 staanplaats

CORRIE VAN BINSBERGEN PRESENTEERT HET BROKKENBAL

DIMITRI VERHULST, GRIET OP DE BEECK & ELLEN DECKWITZ IN CONCERT

Corrie van Binsbergen gitaar, Tini Thomsen baritonsaxofoon/basklarinet, Hermine Deurloo mondharmonica/sopraansaxofoon, Tineke de Jong viool, Esther Apituley altviool, Saartje Van Camp cello, Nora Mulder, Albert van Veenendaal piano, Hein Offermans bas, Alan Purves percussie Voordracht: Dimitri Verhulst, Griet Op de Beeck, Ellen Deckwitz

In het kader van de Boekenweek treden bekende Nederlandse schrijvers en dichters op in het Bimhuis met de band van gitariste Corrie van Binsbergen: Griet op de Beeck, Ellen Deckwitz en boekenweekgeschenkschrijver Dimitri Verhulst.

Het Brokkenbal in het Bimhuis is een jaarlijkse traditie: tijdens de Boekenweek delen bekende schrijvers en dichters het podium met gitariste Corrie van Binsbergen en haar band. Onder het motto ‘Te gek voor woorden’ staat de Boekenweek dit jaar in het teken van waanzin in de letteren. Deze 80ste Boekenweek vindt voor het tweede jaar gezamenlijk in Nederland en Vlaanderen plaats.

In 2003 startte Corrie van Binsbergen de allereerste reeks ‘Schrijvers in Concert’ met Remco Campert, Toon Tellegen, Manon Uphoff en Kees van Kooten. Haar geheel eigen stijl in combineren van literatuur en muziek werd een groot succes. Vele concertreeksen en optredens met diverse schrijvers en dichters in Nederland en Vlaanderen volgden en er vloeiden nieuwe projecten uit voort, zoals muziektheater Brieven aan Doornroosje met Hans Dagelet en de opera over de bergen met Josse De Pauw. Rond de Boekenweek is bovendien een mooie traditie in het Bimhuis ontstaan: Het BrokkenBal, een bijzondere editie van Schrijvers in Concert met meerdere literaire gasten.

‘Er is maar één BrokkenBal en dat is het BrokkenBal. Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlandse muziekscene en zij zet een uniek programma neer waarin dichters, auteurs en musici op organische wijze hun verhalen vertellen’ (Parool).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Ticket: € 22 zitplaats / € 18 staanplaats

Reacties