Bimhuis

vr 21 apr 2017

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

BIMHUIS & MUZIEKGEBOUW AAN ’T IJ PRESENTEREN:

COLIN STETSON SOLO

NA AFLOOP DJ SHANE BURMANIA IN HET CAFÉ

concert zonder pauze

Colin Stetson bassax

Bassaxofoon-fenomeen Colin Stetson geeft vooruitblik op zijn verhalende album All This I Do for Glory. ‘Stetson has manipulated extended techniques to create brilliantly inventive songs’ (Downbeat).

Colin Stetson staat bekend als een ware sensatie op de bassaxofoon, die hij laat klinken als een compleet blaasorkest inclusief percussie. De Canadese saxofonist werkte eerder samen met o.a. Arcade Fire, Tom Waits en David Byrne. In zijn hypnotiserende solostukken gebruikt hij indrukwekkende circulaire ademhalingstechnieken en versterkt hij de geluiden van de saxofoon met contactmicrofoons.

Op 28 april verschijnt All This I Do for Glory, het nieuwe solo-album van Colin Stetson, op zijn eigen label 52hz. Het album is gemodelleerd naar een Griekse tragedie en vertelt het verhaal van een gedoemde liefde door middel van muziek die beïnvloed is door de ambient/elektronica van Autechre en Aphex Twin. Colin Stetson speelt later dit jaar in het Bimhuis met de noise/metal-formatie Ex Eye.

‘Stetson demolishes clichés to unleash fresh, unexpected energies. It's like being inside an enormous brass tunnel full of windy byways and slamming valves, at once exhilarating and frightening’ (Pitchfork).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

Reacties