Bimhuis

za 22 feb 2014

20:30   € 20 zitplaats / € 17 staanplaats Met dank aan the Arts Council Norway

CHRISTIAN WALLUMRØD ENSEMBLE

Na afloop in het café: DJ Phonautogram

Christian Wallumrød piano/harmonium, Eivind Lønning trompet, Gjermund Larsen (alt-/hardanger-)viool, Espen Reinertsen tenorsax, Tove Törngren cello, Per Oddvar Johansen drums/vibrafoon

Toetsenist en componist Christian Wallumrød is een toonaangevende exponent van de hedendaagse Noorse jazzscene. Zijn bijzondere sextet met o.a. slagwerker Per Oddvar Johansen combineert elementen van jazz, Scandinavische folk en minimal music. ‘Very quiet, but very strong’ (The Guardian).


De band van de Noorse pianist, componist en harmoniumspeler Christian Wallumrød maakt genuanceerde, met opperste concentratie gespeelde muziek die de vrijheid heeft van jazz, maar die evengoed elementen bevat van minimal music, barok en Scandinavische folk. De zeskoppige groep heeft een bijzondere samenstelling, met een belangrijke rol voor de hardangerviool, een Noors strijkinstrument.

Wallumrød staat bekend om zijn verstilde, aan kamermuziek rakende jazz. Hij speelt in overwegend kleine bezettingen, waarvan er verschillende vastgelegd werden door het muzieklabel ECM. Christian is de broer van Susanna Wallumrød, van Susanna & The Magic Orchestra.

‘In Scandinavië wordt vaker geëxperimenteerd met inheemse folk, klassieke muziek en improvisatie, maar er is geen band die het mooier en bedachtzamer doet dan het Christian Wallumrød Ensemble’ (de Volkskrant).

‘Very quiet, but very strong’ (The Guardian)


WrittenInMusic schreef een recensie (9 feb jl) over het meest recente album Outstairs. Klik hier om deze te lezen.


De Europese tour van het Christian Wallumrød Ensemble wordt gesteund door het Noorse Fonds voor uitvoerende artiesten en het Noorse Jazzforum.In tegenstelling tot wat abusievelijk in de folder vermeld staat spelen Arve Henriksen en Nils Økland niet mee (zie hierboven voor de juiste bezetting) en is het restaurant niet na afloop van het concert geopend, maar gewoon vooraf, om 18:30.

Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.LINKS:

Ticket: € 20 zitplaats / € 17 staanplaats

In samenwerking met:

© Andreas Ulvo

© Andreas Ulvo

Reacties