Bimhuis

vr 05 mei 2017

20:30   € 16 / € 13 (CJP, Studenten- en Stadspas) We Are Public concert

CARTE BLANCHE WALTER LAMPE

Walter Lampe (piano) in duo met Erik van der Weijden (altsax), solo, en in trio met Arjen Gorter (bas) Michael Vatcher (percussie)

De Amsterdams-Australische pianist/componist Walter Lampe krijgt carte blanche en speelt solo, duo en trio met Erik van der Weijden, Arjen Gorter en Michael Vatcher.

Pianist Walter Lampe improviseert met een open blik, vanuit de blues- en jazztraditie maar met een unieke, vrije benadering en compositiestijl. Hij studeerde bij de invloedrijke Amerikaanse musicus Mal Waldron. Walter Lampe was zeer actief in het jazzcircuit van Sydney voordat hij begin jaren ’90 naar Amsterdam verhuisde. Hier zocht hij samenwerking met mede-Australiërs als Felicity Provan en Tony Buck, en speelde hij in internationale bands en ensembles met o.a. Fay Victor, Michael Moore en Ernst Glerum.

Speciaal voor deze carte blanche nodigt Walter Lampe geestverwante musici uit om een selectie van zijn composities opnieuw vorm te geven. Met saxofonist Erik van der Weijden improviseert hij al jarenlang als duo. Met contrabassist Arjen Gorter en slagwerker Michael Vatcher speelde hij eerder in diverse formaties. Verder treedt Walter Lampe op als solo-pianist.

‘Haunting, shimmering... pieces of considerable diversity’ (Sydney Morning Herald).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, Studenten- en Stadspas)

In samenwerking met:

Reacties