Bimhuis

za 03 jun 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten- en Stadspas)

CARTE BLANCHE MICHAEL VATCHER

‘THERE'S A BOAT THAT'S LEAVING SOON...’

Michael Vatcher percussie, Michael Moore altsax/klarinet, Achim Kaufmann piano, Wilbert de Joode bas

Michael Vatcher, al decennialang prominent drummer/percussionist in de Amsterdamse jazz- en improvisatiescene, verhuist binnenkort naar New York. Nu krijgt hij carte blanche in het Bimhuis.

De Amerikaanse slagwerker Michael Vatcher is al jaren een van de smaakmakers van de Nederlandse improvisatiemuziek. In de zomer van 1979 trok hij vanuit New York naar Amsterdam met de jazzgroep Available Jelly, als begeleidingsband van de theatermakers, dansers en clowns van The Great Salt Lake Mime Troupe. Sindsdien werkt hij samen met zowel musici als dansers, acteurs en kunstenaars, van Amsterdamse generatiegenoten als Michael Moore en Katie Duck tot internationale grootheden als John Zorn en Ken Vandermark.

Vatcher’s carte blanche in het Bimhuis staat in het teken van zijn aanstaande verhuizing naar New York. Hij zal optreden met rietblazer Michael Moore, eveneens lid van Available Jelly, pianist Achim Kaufmann en contrabassist Wilbert de Joode.

‘Michael Vatcher beheerst, op zijn eigen wijze, verbazend veel verschillende stijlen. Het is nog te horen dat zijn eerste instrumenten de vibrafoon en de marimba waren, want naast ritmische patronen speelt hij vaak melodische lijnen, die hij verlevendigt met tekenfilmachtige geluidseffecten uit een van zijn talloze ‘speeltjes’. Hoe raak en toepasselijk zijn inbreng is, blijkt uit hoe vaak hij gevraagd wordt’ (de Volkskrant).

‘A fabulously inventive drummer’ (The Wire).


Lees hier het interview van Robin Arends met Michael Vatcher in JazzNu.


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:00 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten- en Stadspas)

Reacties