Bimhuis

wo 22 nov 2017

20:30   € 16 / € 13 (CJP, studenten-, Stadspas)

CARTE BLANCHE GERRI JÄGER

Sofia Jernberg zang, Joachim Badenhorst sax/basklarinet, Raphael Vanoli gitaar, Petter Eldh bas, Frank Rosaly drums, Gerri Jäger drums/compositie

Drummer en ‘klankmanipulator par excellence’ (Draai om je oren) Gerri Jäger, bekend van o.a. Knalpot, treedt op met kopstukken uit de Europese improvisatiemuziek.

Gerri Jäger is vooral bekend van Knalpot, de band die de Amsterdamse underground én de Europese festivals infiltreert met ‘vuige elektronica, wilde improvisaties en dansbare dub’ (de Volkskrant). De van oorsprong Oostenrijkse drummer dompelde zich na zijn conservatoriumstudie in Amsterdam onder in de experimentele muziek en combineert zijn drums met apparatuur die je eerder bij een dj zou verwachten. Voor dit carte blanche-concert doet hij een beroep op zijn Knalpot-partner Raphael Vanoli en haalt hij verder geweldige internationale avant-jazzmusici naar het Bimhuis.

‘Zoals Gerri Jäger zijn er niet veel, een onnavolgbaar wendbare drummer, geïnteresseerd in het verleggen van muzikale grenzen’ (Vera Vingerhoeds).


CARTE BLANCHE SERIES

Het Bimhuis verleent een aantal keer per seizoen carte blanche aan bijzondere talenten uit de Nederlandse en internationale muziekwereld. Die mogelijkheid om naar eigen inzicht een avond samen te stellen heeft in de loop der jaren geleid tot unieke muzikale avonden en blijvende samenwerkingen tussen de deelnemende musici.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Onderdeel van: CARTE BLANCHE SERIES

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, studenten-, Stadspas)

© Bokkie Vink

© Bokkie Vink

Reacties